Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indická cizrna

Luštěniny jsou skvělé, když chcete jíst zdravěji. Pokud vás odrazuje delší doba přípravy, vyzkoušejte tento recept. Protože použijete sterilovanou cizrnu a červenou čočku, kterou není nutné předem namáčet, je toto lahodné jídlo hotové během chvíle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu scedíme a necháme okapat. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm cibuli. Zaprášíme kari kořením a špetkou chilli. Vmícháme červenou čočku a krátce orestujeme. Krok 3: Pak přidáme cizrnu, rajčata a podlijeme malým množstvím vody. Povaříme asi pět minut, až čočka změkne. Pak přebytečnou tekutinu vyvaříme, vlijeme smetanu a prohřejeme. Podle potřeby dochutíme solí. Krok 4: Podáváme posypané nasekanou pažitkou, můžeme doplnit dušenou rýží.

TIP: Další oblíbené recepty z cizrny

Zveřejněno 4. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGlK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGlK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna sterilovaná, cibule, rajče, olej, koření kari, chilli, čočka červená, smetana, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu