Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebová česnečka

Tato krémová chlebová polévka pěkně voní česnekem. Přidáme do ní i vejce, takže dobře zasytí. Pro ještě lepší chuť ji můžeme servírovat s křupavými chlebovými kostičkami, které provoníme tymiánem nebo majoránkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: V hrnci s rozehřátým sádlem ji osmažíme dozlatova. Krok 3: Plátky chleba nakrájíme na kousíčky a přidáme k cibulce. Po všech stranách osmažíme a přidáme utřený česnek. Poté vše zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud chléb nezměkne. Krok 4: Potom ponorným mixérem všechno umixujeme na hladkou kaši. Polévku ochutíme solí a pepřem. Krok 5: Přidáme nasekanou petrželku a obě vejce, která necháme přibližně 3 minuty bez míchání vařit. Krok 6: Na závěr promícháme a ještě asi 5 minut dovaříme.  Krok 7: Na talíři posypeme čerstvou kadeřavou petrželkou.

TIP: Jak připravit česnečku

Zveřejněno 8. 2. 2025

Poznámka autora poslirecept

Česnečku můžeme podávat s chlebovými křupínky. Připravíme je tak, že na kostičky nakrájený starší chléb osmažíme na oleji a pak posypeme tymiánem nebo drcenou majoránkou. 

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebová česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWAlY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebová česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWAlY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, sádlo, chléb, česnek, sůl, pepř mletý, vejce, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu