Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety Praguesse

Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem. Podáváme ji na špagetách, doplněnou strouhaným sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kremik kremik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Poté scedíme a uchováme v teple. Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme maso. Za stálého míchání orestujeme. Krok 3: Přidáme nakrájený nebo nadrcený česnek, sůl, pepř, obě mleté papriky a čerstvou papriku, nakrájenou na kousky. Povaříme a přidáme 1 sklenici leča. Krok 4: Druhou sklenici leča procedíme a přidáme také do směsi. Krok 5: Za občasného míchání vaříme do změknutí. Na závěr přidáme oregano a tymián, protlak nebo kečup a krátce povaříme. Krok 6: Podáváme se špagetami. Posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

TIP: Jak strouhat sýr

Zveřejněno 19. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety Praguesse

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YZL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety Praguesse

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YZL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny špagety, maso mleté, lečo, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, cibule, pórek, sádlo, majoránka, koření oregáno, tymián, kečup sladký, sůl, pepř mletý, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu