Jarní pomazánka z hrášku
Jednoduchou pomazánku se svěží zelenou barvou a nasládlou chutí si jistě oblíbí i děti. Když ji ozdobíme strouhaným sýrem a kouskem křupavé ředkvičky, můžeme ji podávat i jako pěkné pohoštění.
Postup přípravy
Krok 1: Sáček mraženého hrášku vsypeme do vroucí vody, vaříme asi 2 minuty a poté jej prudce zchladíme pod studenou tekoucí vodou.
Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek, Lučinu, pomazánkové máslo, jemně nasekanou mátu, sůl, pepř a vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 3: Na pečivo naneseme připravenou pomazánku, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a ozdobíme kouskem ředkvičky.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní pomazánka z hrášku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKYl
Moje poznámka
Jarní pomazánka z hrášku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKYl
Nejnovější recepty
Knedlík s vajíčkem, brokolicí a květákem
Přidáno před 2 hodinami
Jarní pomazánka z hrášku
Přidáno před 3 hodinami
Nádivka z malých květákových růžiček
Přidáno před 7 hodinami
Škvarkové krouceniny
Přidáno před 7 hodinami
Nádivková příloha z rohlíků
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní losos
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka po vaření chlupatých knedlíků - (Psí vejkrop)
Neregistrovaný před 4 hodinami
Citrónová babeta
Neregistrovaný před 4 hodinami
Špagety s kapary
Neregistrovaný před 4 hodinami
Piškoťák
Neregistrovaný před 4 hodinami
Dobrý knedlík z mikrovlné trouby
Neregistrovaný před 4 hodinami
Vepřová pečeně (karé) se zelenými fazolkami
Neregistrovaný před 4 hodinami
Kečup Standard a dle Rettigové
Neregistrovaný před 4 hodinami
Selská omeleta se zelím
Neregistrovaný před 4 hodinami
Nakládané maso od tchýně
Neregistrovaný před 4 hodinami
Vánoční bramborový salát - speciál
Neregistrovaný před 4 hodinami
Suroviny:
hrášek mražený,
česnek,
lučina,
pomazánkové máslo,
máta čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
parmazán,
ředkvičky
Komentáře