Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vizovické miniroládičky

Dušené roládky ze šťavnatého vepřového masa, plněné kořenovou zeleninou, šunkou a sušenými švestkami, podáváme s dobře ochucenou šťávou a rýží. Toto lahodné jídlo se hodí i k nedělnímu obědu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 45 min

50 min (5 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plátky naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Krok 2: Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Krok 3: Na plátky naneseme část nastrouhané zeleniny, přikryjeme šunkou a do středu rozložíme asi 6 švestek. Maso srolujeme a sepneme větší jehlou a párátky. Krok 4: Roládky obalíme v hladké mouce. Krok 5: Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájenou cibuli, na tom opečeme ze všech stran roládky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 6: V polovině dušení přidáme do šťávy zbylou část zeleniny, která se rozvaří a šťávu zahustí. Krok 7: Podáváme nakrájené na plátky, nejlépe s rýží.

Zveřejněno 4. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vizovické miniroládičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xYmx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vizovické miniroládičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xYmx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plátek vepřový, sůl, pepř mletý, celer, mrkev, petržel, šunka, švestky sušené, mouka hladká, sádlo, cibule

Přidat fotografie receptu