Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy má krásnou barvu a obsahuje také spoustu vitamínů. Když použijeme vařenou řepu, je její příprava rychlá a snadná. Stačí chvíli povařit, zahustit ve smetaně rozmíchanou moukou a za chvilku můžeme podávat.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

an.nowakova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařenou řepu rozmixujeme. Krok 2: K řepě přidáme vývar, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Krok 3: Asi ve 100 ml zakysané smetany pořádně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky, pak vaříme ještě asi 15-20 minut. Dle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Každou porci ještě ozdobíme zbývající smetanou.

TIP: Další oblíbené recepty z červené řepy

Zveřejněno 8. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6jnQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6jnQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, smetana zakysaná, mouka hladká, vývar masový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu