Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lokše s květákem

Bramborové placky plněné květákovým mozečkem jsou snadné a přitom originální. Hledáte pestré zeleninové jídlo, kterému vévodí květák? Vyzkoušejte nasucho opékané lokše, potřené sádlem a plněné směsí z květáku, hrášku a paprik.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, povaříme 10 minut ve slané vodě a necháme dobře okapat. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme povařený květák, na proužky nakrájené papriky a zarestujeme. Květák vařečkou rozmačkáme. Krok 3: Přidáme vejce, na jemno nakrájenou červenou cibuli, hrášek a promícháme. Zahříváme, až vajíčka ztuhnou. Nakonec přidáme nakrájenou cibulovou nať. Krok 4: Připravíme lokše. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle a osolíme. Dle potřeby přidáme mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta ihned vyválíme slabší placky, které opékáme z každé strany na suché pánvi. Horké placky potřeme sádlem a skládáme na sebe. Krok 5: Lokše naplníme květákovým mozečkem a jako přílohu dáme kysané zelí a naloženou zeleninu

TIP: Desatero rad na téma květák

Zveřejněno 10. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lokše s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxvm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lokše s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxvm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, cibule, cibule červená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, hrášek, vejce, olej, nať cibulová, brambory, mouka hladká, sádlo, sůl, pepř mletý, zelí kysané, zelenina

Přidat fotografie receptu