Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvičky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie78 kJ /
19 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy4,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prísady na nálev zmiešame a necháme rozpustiť cukor (netreba variť). Mrkvičky očistíme a varíme 5 minút, scedíme, necháme odkvapkať. Krok 2: Na dno fľaštičiek dáme všetko korenie a uložíme obvarené mrkvičky. Zalejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu. Krok 3: Používame ako čalamádu, kyslé uhorky apod.

Zveřejněno 24. 9. 2009

Poznámka autorky tejaja

Hodia sa len skutočne malé mrkvičky do veľkosti 5 cm. Kto má záhradu, určite sa v nej nájdu aj takéto "miniatúry".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKrZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKrZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Takhle taky dělám kořenovou zeleninu a také jí trochu předvařím. Dělám si každou samostatně do malých skleniček a pak si vezmu kterou zrovna potřebuju.

:-)http://www.toprecepty.cz/recept/6427-minimrkvicky-...
...jen je nepředvařuju, krásně potom chrupkají:yes:

:-p;-):yes:

Já jsem vždycky ze zavařených okurek první snědla ta 3 kolečka mrkve, která se tam přidávají.:-8:-8 Tohle by bylo přesně pro mně :yes::yes: Škoda jen, že nezavařuju:-(:-(:no: Nikdy jsem to nedělala, maminka mně to nenaučila ... ale já se jednou odvážím :-D:-D:-D +;-)

Tak to teda koukám! To jsem nikdy neslyšela, ale celý život se učíme, co?;-):yes: Mrkev máme taky ještě v zemi, no, uvidíme, kolik jí bude.

To máš pravdu,ale radšej zaváram kým je ešte ako tak teplo,rada si to chystám vonku:-)Ale keďže ma to dosť baví,tak to rada urobím čo najskôr,potom pridám aj nejakú fotku:-8:-))Páčilo sa mi na tých mrkvičkách,že boli také chrumkavé,ani moc tvrdé,ani mäkké.

Ivanka, má to tú výhodu, že môžeš zavárať postupne, mrkvička vydrží dlho, nemusí sa to spracovať ihneď po vybratí zo zeme. ;-):-D

Toto som jedla u svokrovcov a bolo to veľmi dobré,len sa mi moc nechce s tými "miniatúrami" babrať:-S:-8.Ale keď vykopem mrkvu a bude ich tam veľa takýchto malých,tak sa na to asi dám:-))Super,že si sem vložila recept,inak by ma to nenapadlo:-)

Tématické fráze:
první mrkvička, malé mrkvičky, první mrkvička recept, malá mrkvička, recept na male mrkvicky, mrkvička, male mrkvicky jako priloha, jak uvarit prvni mrkvicku, mrkvička recepty, mrkvička recept, mrkev jak ji spracovat, mrkev jak ji spracovat, první mrkvička příprava, zavařené malé mrkvičky, zavařené mrkvičky, zavarovani dyne, malé mrkvičky v sladkokyselém nálevu, male mrkvicky recepty, malé mrkvička, jana mrkvičky fotky

Suroviny:
mrkvičky, cibule, bobkový list, česnek, kopr, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná, voda, ocet, cukr krystal, sůl

Přidat fotografie receptu