Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Sladký pohár „aneb co se zbylou rýží“ je geniálně jednoduchý a chutný způsob, jak zužitkovat přebytečnou vařenou rýži. Stačí pár surovin jako mléko, ovoce, pudink a za chvilku máte svěží dezert, který potěší děti i dospělé.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme pudink podle návodu. Osladíme a vmícháme rýži. Necháme lehce vychladnout.
Krok 2: Mezitím uděláme na mírném ohni rozvar z malin nebo borůvek. Dosladíme dle kyselosti ovoce.
Krok 3: Nastrouhaná jablka podusíme s cukrem a skořicí. Připravíme poháry k podávání.
Krok 4: Do poháru střídavě dáváme pudinkovou rýži, jablka a nakonec zalijeme rozvarem z malin či borůvek. Podáváme teplé i studené.
Zveřejněno 10. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMkp
Moje poznámka
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMkp
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 11 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 7 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 9 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 10 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
jablko,
maliny,
cukr,
skořice
Komentáře (2)