Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Sladký pohár „aneb co se zbylou rýží“ je geniálně jednoduchý a chutný způsob, jak zužitkovat přebytečnou vařenou rýži. Stačí pár surovin jako mléko, ovoce, pudink a za chvilku máte svěží dezert, který potěší děti i dospělé.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme pudink podle návodu. Osladíme a vmícháme rýži. Necháme lehce vychladnout.
Krok 2: Mezitím uděláme na mírném ohni rozvar z malin nebo borůvek. Dosladíme dle kyselosti ovoce.
Krok 3: Nastrouhaná jablka podusíme s cukrem a skořicí. Připravíme poháry k podávání.
Krok 4: Do poháru střídavě dáváme pudinkovou rýži, jablka a nakonec zalijeme rozvarem z malin či borůvek. Podáváme teplé i studené.
Zveřejněno 10. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMkp
Moje poznámka
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMkp
Nejnovější recepty
Piškotový beránek II
Přidáno před 9 hodinami
Jidášky
Přidáno před 10 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
walnutka před 8 minutami
Vepřová panenka ve slanině
Jindra100 před 13 minutami
Ořechový beránek po babičce
Linda 989 před 57 minutami
Jednoduché sýrové těstoviny vařené v mléce
Kukykuk před 10 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Styliane před 11 hodinami
Šunkofleky
hortenzie před 11 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek s celerem
Radka61 před 12 hodinami
Bramborový gulášek
jukub před 13 hodinami
Rychlé langoše
Martas_ před 14 hodinami
Hospodský zelný salát
milede před 14 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
jablko,
maliny,
cukr,
skořice
Komentáře (1)