Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"

Sladký pohár „aneb co se zbylou rýží“ je geniálně jednoduchý a chutný způsob, jak zužitkovat přebytečnou vařenou rýži. Stačí pár surovin jako mléko, ovoce, pudink a za chvilku máte svěží dezert, který potěší děti i dospělé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme pudink podle návodu. Osladíme a vmícháme rýži. Necháme lehce vychladnout. Krok 2: Mezitím uděláme na mírném ohni rozvar z malin nebo borůvek. Dosladíme dle kyselosti ovoce. Krok 3: Nastrouhaná jablka podusíme s cukrem a skořicí. Připravíme poháry k podávání. Krok 4: Do poháru střídavě dáváme pudinkovou rýži, jablka a nakonec zalijeme rozvarem z malin či borůvek. Podáváme teplé i studené.

TIP: Jak připravit ovocný pohár s pudinkem

Zveřejněno 10. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMkp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMkp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad , hezky to vypadá a určitě je moc dobré. :-K

Suroviny:
rýže, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, jablko, maliny, cukr, skořice

Přidat fotografie receptu