Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský zapečený květák / dietni

Hodnocení receptu je 4,9 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 639 kJ /
392 kcal
Bílkoviny39,53 g
Tuky20,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 1,31 g
Sůl2,96 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák mírně povaříme ve slané vodě, následně prošpikujeme šunkou a sýrem. Krok 2: Druhou polovinu sýra nastrouháme a rozvaříme v mléce, do vychladlé směsi vmícháme vejce a nasekanou petrželku. Krok 3: Směsí potřeme prošpikovaný květák, posypeme ještě trochou sýra a zapečeme do zlatova v troubě cca 20 minut, při teplotě 200°C (elektrická trouba).

Zveřejněno 5. 10. 2009

Poznámka autora Institut…

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1914 kJ

sacharidy: 22 g

bílkoviny: 48 g

tuky: 20 g

Cholesterol: 290 mg

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský zapečený květák / dietni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZMY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský zapečený květák / dietni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZMY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

musí to být super, ale nevidím nic dietního na sýru, vejci... 20g tuku na porci?? uf... to není zrovna dieta

Já jsem si to nedávno vařila k obědu a musím uznat, že to bylo vážně dobré. Celkem lehké na žaludek:-)

Tenhle recept jsem v minulosti viděla vařit v televizi a po rozkrojení v něm vznikla pěkná mozaika barev:-).
Jendo:-)v tomto případě bych to neviděla až tak na chybu fotoaparátu;-).Když koukneš na jejich fotečky kedlub.zelí,tak jsou moc pěkné a protože si myslím,že si tam foťáky nestřídají,tak je to spíš vinou špatného zaostření;-).Ale jistě víš,že chybička se někdy vloudí i profíkům;-):-).Recept oceňuji boďkou a ráda v této úpravě ochutnám:-p-jsme totiž květákový jedlíci;-):-D.

v nasej databaze je tolko otrasnych fotiek, ze tato je proti nim uplne v pohode...dakujem za recept v mene nas *priestorove rozlozitejsich*

Taky bych byla vděčná za lepší foto, ale jinak moc děkuji za recept;-)

Škoda, že Institut kompliment nemá na foťák, který by alespoň trošku zaostřil:-//.

Recept se mi líbí moc. :yes:+2.

:-p:yes:

Tématické fráze:
dietní květák, dietní recepty z kvetaku, francouzský květák, květák recepty dietní, zapečený květák, zapečený květák recept, květák, dietní květákové recepty, dietní recepty květák, květák dietní, dietní recept z květáku, květák dietní recepty, dietní jídla z květáku, kvetak dietne, zapékaný květák, kvetak dietni recept, dietní jídlo z květáku, cholesterol dieta recepty, květák recepty, úprava květáku

Suroviny:
květák, šunka, sýr eidam, vejce, mléko nízkotučné, sůl, pepř, nať petrželová

Přidat fotografie receptu