Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatovo-fazolová polévka

Asa foetida, neboli čertovo lejno, je velmi aromatické koření získávané z mízy rostliny z čeledi miříkovitých. Často se přidává do luštěninových pokrmů pro své příznivé účinky na trávení. V této rajčatovo-fazolové polévce jej ale můžete nahradit cibulí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do vyššího hrnce dáme olej, máslo a zpěníme kari a kousek asa foetidy (lze nahradit jemně osmaženou cibulí). Ke koření přidáme sterilovaná rajčata, skořici, drcený kardamom a povaříme, dokud se nezačne oddělovat tuk od rajčat. Krok 2: Do rajčatové směsi přidáme scezené a propláchnuté červené fazole, sůl, trochu cukru, kurkumu a prohřejeme. Krok 3: Vše rozmixujeme dohladka a podáváme.

TIP: Kardamom a jeho použití v orientální kuchyni

Zveřejněno 2. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6znQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6znQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče sterilované, fazole červené sterilované, koření kari, skořice mletá, kardamom, sůl, kurkuma, cukr, olej slunečnicový, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu