Majonézová hrnkovka
Majolka v této bábovce částečně nahrazuje tuk a částečně vejce. Je kyprá, voňavá a majolka jí dává hezkou nažloutlou barvu. Jako obměnu můžeme místo kakaa část těsta obarvit skořicí, nebo přidat rozinky namočené v rumu nebo citronové šťávě.
Suroviny pro 1 kus
Hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 342 kJ / 1 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,70 g |
Tuky | 98,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 252,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: V míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, majonézu, mléko a všechny suroviny smícháme a krátce vyšleháme v těsto.
Krok 3: Část těsta odebereme a obarvíme kakaem.
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 14. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Moje poznámka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 4 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 24 minutami
Plněné ořechy
Handour před 35 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
majonézová buchta,
majonézová bábovka,
majolkova babovka,
majolková buchta,
bábovka z Majolky®,
bábovka z majonézy,
recepty majonézová buchta,
majolková bublanina,
majonezová vánočka,
majonézová bublanina,
buchta z majonézy,
majonézová,
babovka s Majolkou®,
majolková vánočka,
buchta z Majolky®,
bublanina z majonézy,
vánočka z majonézy,
bábovka s majonézou,
recepty z majonézy,
vánočka s majonézou
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
majonéza,
mléko,
kypřící prášek,
cukr vanilkový,
kakao,
skořice mletá,
rozinky,
tuk,
mouka
Komentáře (14)