Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s pohankou a acidofilním mlékem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 003 kJ /
3 108 kcal
Bílkoviny93,55 g
Tuky53,45 g
Vláknina54,73 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 214 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy535,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme klasický kvásek –droždí, cukr, zaprášit moukou a necháme vzejít. Krok 2: Do mísy nasypeme všechny suché ingredience, vylijeme kvásek, přidáme tekuté složky a řádně vypracujeme těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Krok 3: Posypeme povrch celým kmínem, potřeme slanou vodou, pak vložíme na plech do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme. Já pekla 40 min. horkovzduchem, potírala asi 3x slanou vodou a v troubě jsem měla hrnek s vodou.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s pohankou a acidofilním mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZR5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s pohankou a acidofilním mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Zdena z JM: moc děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Výborný a zdravý chlebíček.Akorát jsem vynechala fenykl,protože ten moc nemusím.Měkký a vláčný i třetí den.:-p

Reny2: Děkuji :-K a máš pravdu, jako je pšenice pomletá na pšeničnou mouku, tak pohanku taky ve mlýně umelou na mouku ;-):yes::yes:, je výborná a zdravá. Jen se nedoporučuje dlouhé skladování, žlukne dřív než pšeničná, ale to vím jen z doslechu, u nás mouky dlouho nevydržej ;-);-);-)

Ty blaaaaaaaaaho...:-O:-O:-O ten teda JE:-!:-!:-!...a Martin Raichl at se jde bodnout:-p...ja se pri pohledu na tuto krasnou a pritom zdravi prospesnou namku za sve komentare nestydim....skoda ze tady neni ta pohankova mouka....:-(...a napada mne otazka...co to vlastne je ta pohankova mouka?...neni to naaaaahodou jen ta klasicka pohanka,akorat pomleta na mouku?...to by pak mohl nastoupit muj novy turbo robot,co seka,mele,micha a dela vse,na co si vzpomenu...takze kdo to vi,napovi....budu vyhlizet komentare....dik:yes::-!:-K

Martin Raichl (neregistrovaný/á) :-?:-?:-? neprudíš viď:-?:-!

Martin Raichl 25. 8. 2010 23:46
proč používáte tolik infantilních komentářů ?

Díky za bodíky:-8, je opravdu dost sytý a hutný, ale krásně křupe a manžel ho jí jen tak suchý :-D:-D - ale není suchý, jeszli mi rozumíte :-D

moc pěkný :yes:

Tak ten je Špagi opravdu náááádherný :yes::yes::yes:

Je krásný :yes:+:-D:-D

už se vidím, jak se zakusuji do patky :-8 špagi, zbožnuji tě :-D:yes:

Spagetko...ten je...:-p:-p:-p:yes::yes:

vyzera uplne dokonale

Špagetko, ten chlebík je opravdu vypečený:-!,musí být sakra dobrej a já bych se do něj zakousla hned, i když jsem právě přejedená cmundama(bramboráky). Dávám ti boda:yes:

ježíš, ten je tak krásně popraskaný, že bych mu oloupala celou kůrčičku a zchroupala bych tu patičku ;-):-p+ bodík

Tématické fráze:
chléb s pohankou, domácí chléb s pohankou, chleba s pohankou, chleba z pohanky, chléb z pohanky, chléb s pohankou recept, domácí chleba s pohankou, chléb s pohanky, chleba s pohankou recept, zitny chleb s pohankou, pohanková acidofilní buchta, recepty s pohankou, chléb z pohankové mouky, recepty na chleba z pohankové mouky, pohankový chléb, pohanka chléb recept, špaldový chléb s pohanky, pohanka do chleba, jak dlouho mužu skladovat pohanku, pohankovo zitny chleb

Suroviny:
mouka pohanková, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, koření chlebové, kmín drcený, kmín celý, fenykl, semínka lněná, ocet, olej, mléko acidofilní, voda, cukr, droždí, sůl

Přidat fotografie receptu