Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mraky II.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eviik a Miira Eviik a Miira

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 633 kJ /
4 931 kcal
Bílkoviny104,12 g
Tuky371,07 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 2,91 g
Sodík 1,11 g
Sůl2,49 g
Sacharidy291,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozehřejeme 100% tuk, přisypeme mouku a špetku soli a mícháme, dokud se hmota neodděluje od stěn. Krok 2: Odstavíme ze sporáku a za stálého míchání vpracujeme postupně, po jednom, vejce. Krok 3: Rozetřeme na dva plechy vymazané 100% tukem a poškrábeme sem tam vidličkou. Krok 4: Zprudka upečeme, hned spojíme krémem a pokapeme čokoládovou polevou. Krok 5: Krém : vše smícháme a jako poslední přidáme tvaroh.

Zveřejněno 7. 11. 2009

Poznámka autorky Eviik a Miira

Odpalované těsto mi z počátku dalo zabrat, ale žádný strach :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mraky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxgD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mraky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxgD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Buchyna: Dajda má pravdu, ale pro upřesnění¨: Mraky se pečou (podle trouby) při 230- 250 st. C a co je důležité, po celou dobu pečení se trouba nesmí otevířít :-!, ani na vteřinku, jinak těsto "spadne", nebude nakypřené, nafouknuté! Totéž platí o horkovzduchu, v horkovzdušné troubě tento moučník neupečete. Já jsem si je vždy ještě po upečení na chvíli trochu zatížila druhým prázdným plechem, abych to "pohoří" trochu zploštila. :-8 Po pomazání krémem a ozdobení povrchu jsem moučník po krajích okrájela, moučník šel do lednice a okraje byly dány rodině v plen. ;-):-D Ať se ti povedou! :yes: Zdravím! :-K:-K:-K

Buchyna: Samozřejmě, že je to nesmysl! Nicméně nikde se nepíše, že se mají spojovat teplé pláty - jsou totiž tak tenké, že než upečete druhý, je ten první studený a než ten druhý sundáte z plechu, vychladne taky. Ostatně autoři to přesně takhle vysvětlili již před 11 roky, stačí si jen přečíst komentáře! :-O

V receptu mi chybí dosti důležité informace, na kolik stupňů se mraky pečou a jak dlouho se pečou. Pro nezkušenou kuchařku info velmi důležité. Ještě jedna věc, když se ještě teplé mraky mají, dle receptu, spojit krémem, tak v krému je máslo a to se musí logicky roztéct.

Fotka je jako moje mraky. Tvaroh a tolik cukru do nich nedávám, ani žloutky, pudinky. Něco podobného dělám, ale to jsou Vrchy.:-)

dobrý den, mě se to těsto skoro vůbec nenafouklo, jak je to možné?? a bude to i tak dobré?;-(

Prosím poraďte mi rychle, proč se mi u těsta oddělil po provaření s moukou tuk? Co mám teďka dělat???? Děkují moc

Pořádjsem hledala recept na mraky, moje babička dělala nejlepší mraky tak je zkusím snad se mi povedou. Vůbec jsem netušila, že se dělaj z palené hmoty.:yes:

Zkuste někdy pod tvaroh nejdříve rozetřít povidla. Je to pak úžasně pikantní. Přidala jsem do podobných http://www.toprecepty.cz/recept/4815-povidlone/

:-p:yes:

Ty jsou dobrý a taky jsem nedávala tvaroh, tak vyzkouším.

Upeču vždy nejdřív placky,ono odpalované těsto chladne rychle,takže to vlastně budeš natírat na zchladlou buchtu.Vůbec to nevadí,krém si udělej úplně v klidu;-).Ten krém je takový pribináček s rumem:-D je výborný a ta buchta vlastně celá:-)

Vypadá to moc dobře, ale pokud rozumím receptu, jak je napsaný, tak krém, který je vlastně máslovo-pudingovo-tvarohový se jen smíchá, nedělá se jako klasický krém vyšleháváním a HNED natře na teplé těsto a pak se až dá zchladit???? Já jsem dosud potírala krémem, ve kterém bylo máslo, až po vychladnutí těsta. S tímto postupem nemám zkušenosti, mám pocit, že by krém ztratil na objemu povolením másla, pokud by se jím potíralo teplé těsto.

Je tak tenhle znám,ale nedávám tam tvaroh.Tak to budu muset skusit i snim supr nápad :yes:

Tématické fráze:
mraky recept, buchta mraky, mraky z odpalovaného těsta, buchta mraky recept, mraky buchta, recept mraky odpalované těsto, mraky z odpalované těsto, recept na buchtu mraky, moucnik mraky, moučník mraky odpalované, buchta z odpalovaného těsta, odpalované těsto mraky, recept mraky, recept na mraky, recepty mraky, odpalovane mraky, mraky, recept na odpalované mraky, mraky ii, tvarohová buchta mraky

Suroviny:
voda, tuk 100%, mouka hladká, vejce, sůl, máslo, cukr moučkový, tvaroh plnotučný, žloutek, rum, cukr vanilkový, mléko, pudinkový prášek, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu