Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 895 kJ / 5 711 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,08 g |
Tuky | 97,46 g |
Vláknina | 241,75 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 929,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo vode a necháme otiecť.
Krok 2: Cestoviny klasicky uvaríme vo vode a scedíme. Zmiešame uvarené cestoviny, nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, kukuricu, hrášok, strúhaný syr, vajce, narezané paradajky, bazalku, osolíme, okoreníme.
Krok 3: Malé mištičky alebo poháre vytrieme olejom a po obvode rozložíme baklažánové plátky tak, aby trocha prečnievali cez okraj.
Krok 4: Do polovice dáme cestovinovú zmes, zakryjeme ju tenkou vrstvou mangoldu alebo špenátu a doplníme druhú polovicu cestovinovou zmesou. Prekryjeme horné časti baklažánu.
Krok 5: Do nádoby dáme vodu, postavíme misky a zakryté privedieme k varu. Varíme pomalým varom 50 minút.
Krok 6: Medzitým pripravíme omáčku zmiešaním všetkých prísad. Uvarené tortičky vyklopíme na tanier a podlejeme omáčkou.
Zveřejněno 10. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvn5
Moje poznámka
Lilkové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvn5
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 14 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
toptortičky,
lilkové dortiky,
torty recepty,
baklazanova polevka,
sušenej špenát
Suroviny:
baklažán,
těstoviny,
olej,
cibule červená,
česnek,
kukuřice,
hrášek,
sýr nastrouhaný,
vejce,
rajče,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř,
špenát,
olej olivový,
ocet,
česnek,
bazalka čerstvá,
cukr krystal
Komentáře (7)