Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkové dortíčky

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 895 kJ /
5 711 kcal
Bílkoviny161,08 g
Tuky97,46 g
Vláknina241,75 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 1,55 g
Sůl1,46 g
Sacharidy929,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo vode a necháme otiecť. Krok 2: Cestoviny klasicky uvaríme vo vode a scedíme. Zmiešame uvarené cestoviny, nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, kukuricu, hrášok, strúhaný syr, vajce, narezané paradajky, bazalku, osolíme, okoreníme. Krok 3: Malé mištičky alebo poháre vytrieme olejom a po obvode rozložíme baklažánové plátky tak, aby trocha prečnievali cez okraj. Krok 4: Do polovice dáme cestovinovú zmes, zakryjeme ju tenkou vrstvou mangoldu alebo špenátu a doplníme druhú polovicu cestovinovou zmesou. Prekryjeme horné časti baklažánu. Krok 5: Do nádoby dáme vodu, postavíme misky a zakryté privedieme k varu. Varíme pomalým varom 50 minút. Krok 6: Medzitým pripravíme omáčku zmiešaním všetkých prísad. Uvarené tortičky vyklopíme na tanier a podlejeme omáčkou.

Zveřejněno 10. 11. 2009

Poznámka autorky tejaja

Používam mangold, ale rovnaký výsledok dosiahnete použitím špenátu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové dortíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvn5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové dortíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvn5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Terezko - to je krása :yes:, posílám +:-)

:-O to je zajímavé a efektní. :yes: ;-)

Lilek mam rada v jakekoli podobe.:yes:4

:-O:yes:

Terezko, to opravdu nemá chybu!:-O. Nádherně nafocený fotopostup, super ingredience. Nikdy jsem nic takového neviděla:-O:yes::yes::yes:

:-O Hééézkýýý.:-p:-p:yes:

Zajímavé :yes:

Tématické fráze:
toptortičky, lilkové dortiky, torty recepty, baklazanova polevka, sušenej špenát

Suroviny:
baklažán, těstoviny, olej, cibule červená, česnek, kukuřice, hrášek, sýr nastrouhaný, vejce, rajče, bazalka čerstvá, sůl, pepř, špenát, olej olivový, ocet, česnek, bazalka čerstvá, cukr krystal

Přidat fotografie receptu