Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové šátečky bez kynutí

Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Je ideální, pokud máte málo času a potřebujete rychle něco dobrého.

Hodnocení receptu je 4,9 (124×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 129 kJ /
3 855 kcal
Bílkoviny65,25 g
Tuky244,43 g
Vláknina12,49 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 243 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy342,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, po okraji posolíme, uprostřed vytvoříme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Krok 2: Když kvasnice vzejdou, přidáme vejce a nakrájený tuk, a zaděláme rukou těsto, které hned vyválíme na pomoučněném vále na sílu přibližně 0,5 cm. Krok 3: Pokud použijeme sušené kvasnice, pouze je zamícháme do mouky, nenecháváme kynout a hned přidáme ostatní suroviny a dále zpracujeme. Krok 4: Pokud se nám těsto na ruce lepí, vložíme ho na chvíli (přibližně 10–15 minut) do lednice "zatuhnout", potom se s ním dobře pracuje. Z vyváleného těsta nakrájíme nožem nebo rádýlkem čtverce o velikosti 5–7 cm. Krok 5: Drobenku připravíme promnutím všech náležejících surovin mezi prsty. Krok 6: Plníme je nádivkou, složíme do šátečku, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Krok 7: Pečeme na nevymazaném plechu (těsto je dost tučné) ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut, do zrůžovění.

TIP: Další náplň do šátečků

Zveřejněno 14. 11. 2009

Poznámka autorky Hella

Můžeme použít i jiné druhy náplně podle chuti, nebo tvořit koláčky.

Šátečky jsou velmi křehké, ale nedrobí se. Pokud se hned nesní, vydrží velmi dlouho a dobře se i mrazí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové šátečky bez kynutí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8RX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové šátečky bez kynutí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8RX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (82)

Vyzkoušeno a jsou luxusní!!! Souhlasím se všemi, kteří pějí slova chvály :-K

moc dobré

Nejlepší jsou druhý den. To změknou a jsou úžasné.: :-8

Šátečky jsou naprosto bezkonkurenční, fakt vynikající. Potřela jsem po vyndání z trouby máslem s trochou rumu, dodá to trochu šmrnc. Ale vynikající jsou i bez toho. Recept ukládám a moc děkuji.

Trošku pracnější, ale stojí to za to. Šátečky s tvarohovou jablečnou náplní jsou dokonalé, krehoučké až se rozplývají na jazyku. Bojím se je servírovat, budou hned pryč, taková škoda. :-K

Výborné, rychlé, chutné.

Šátečky jsou luxusní. Plnila jsem je tvarohem a povidly z hrušek a po upečení jsem je ještě potřela rozpuštěným máslem s rumem. Děkuji za recept<3

Hella: myslím, že kvasnice osolené nejsou - aspoň já to tak vidím, že kuchařka solila jen mouku okolo droždí. ;-)

Jakaz: Autor receptu bohužel nemůže ovlivnit co se objeví ve videu. Já na drobenku používám cukr písek a určitě bych třeba nesolila kvasnice. Ale co nadělám ...

Nevím, jestli si někdo všimnul, že v receptu je na drobenku napsaný cukr písek a ve videu je použitý i napsaný cukr moučka. Mně osobně to nevadí, na drobenku používám moučkový cukr.

Helena9999:Tuk;-( neměl být rozpuštěný

100% úspěšnost u celé mé rodiny. Mě koláčky chutnají ještě víc druhý den. Jeden den upeču a druhý den večer nejsou. :yes::yes::yes:<3

Vyzkoušela jsem satecky ze sušených kvasnic....nevím kde se stala chyba, ale satecky nevykynuly. Ale vynikající byli i tak, s testem se pekne pracovalo :-)

Recept jsem si vybrala z důvodu časové tísně. S těstem se pracovalo dobře , ale stejně jsem ho dala do ledničky, než jsem naplnila dávku na první plech. Dělala jsem koláčky, nepraskl ani jeden. Za mě :yes: Marně se pokouším přidat foto, byly tady nějaké změny a už nejde nic tak snadno jako dřív. Jaké koláčky budou, ohodnotí posádka, voní moc hezky.

Včera jsem šátečky upekla a byly výborné :yes::yes::yes:. S těstem se mi pracovalo dobře a dokonce se mi při pečení rozevřely jen asi dva šátečky :-O. Já na tato typy "koláčků" nejsem moc šikovná, většinou se mi všechny rozevřou, což není moc hezké, ale tyhle se mi fakt povedly :yes::yes::yes:( musím se pochválit :-D). Schovala jsme si 3 kousky na ráno ke snídani a byly ještě lepší než čerstvé :yes:. Hello děkuji za skvělý recept :-K<3. Ještě se chystám na kárované sušenky :-8. Pak dám vědět ;-).

Já když nemám kvasnice v kostce,tak rozmíchám sušené ve 2 -3 lžících mléka a na tento recept i třeba na kynuté těsto to je super,jako kvasnice v kostce.

Dobrý den, děkuji za recept, šátečky jsou naprosto famózní:-K Dělala jsem je s tvarohem na víkend a zmizely už během pátečního večera:-D Dovolím si přidat fotečku.

Luxusní koláčky, děkuji ???? měli velký úspěch, zkoušela jsem i makovou náplň i ořechové se osvědčili, jen jsem nestačila zkusit dát zamrazit... Vždy rychle zmizeli :-D

Jsou vynikající, dělám je už dlouho s tvarohem a posypkou jako koláčky, nebo plním ořechovou náplní a dělám rohlíčky a ty mizí velmi rychle. Těsto stačí opravdu dát na chvíli do lednice aby nelepilo a podsypávám jak je třeba. Povidla mi ještě nikdy nevytekla a to dávám i hrušková. Dělám menší tak to vyjde na dva plechy cca 60ks.

:-* přidávám fotku:yes:

misula29: já je spojuji párátkem ;-)

Zuzca63: to je zajímavé, děkuji, někdy vyzkouším ;-)

misula29: Maminka spínala šátečky vždycky hřebíčkem, aby se nerozevíraly. Navíc těsto ještě i provoní....

Helena9999: Maslo pokojove teploty nakrajet jak je v receptu, rozhodne nerozpoustet.

Těsto jsem měla hrozně řídké, musela jsem přidat ještě 200g mouky, aby s ním šlo vůbec pracovat. Možná jsem neměla tuk před zaděláním rozpouštět, ale použít ho v tuhém stavu. Jdu péct, uvidím, jak to dopadne :-?

Dělala jsem z těsta koláčky a měly velký úspěch. Mame teď u nás hody, tak rychlé těsto byla skvělá volba :yes:

Blanka Bačinová 18. 11. 2017 21:38
Koláčky vynikající...na vál jsem si přisypala mouku, s těstem se pěkně pracovalo..do povidel jsem přisypala vanilkový puding a opravdu nic nevyteklo...už jsem nepotírala vejcem, je to zbytečné, pouze máslem a drobenkou...Jsou měkoučké, nejsou drobivé...budou u nás častěji...děkuji za recept...:-K

Strašně ráda bych udělala šátečky, ale pokaždé, co se o ně pokouším, tak se mi vždycky většina z nich rozevře, případně náplň vyteče ven. Netuším, kde dělám chybu, poradíte mi? Přece to nebudu spojovat párátkem :-O Proto vždy končím u honzovských buchet a tak ráda bych měla změnu...:-)

misula29: Šátečky se otevírají, pokud těsto rychle kyne. Zkus si zadělat těsto, odebrat z něj vždy jen kousek a zbytek dát do chladu. Těsně před vložením do trouby zkus ještě spoje zamáčknout. Pokud máš problém s tekoucí náplní, tak na tvarohovou náplň ti doporučuji buď https://www.toprecepty.cz/recept/4732-napln-do-kol... nebo nedávej do tvarohu vejce ale jen sníh z bílků. Pokud ti tečou povidla, promíchej je s trochou pudinkového prášku,nebo si kup povidla zn. Nova , ta jsou s přídavkem jablek a zaručeně netečou.

Jsou výborně v úterý je asi udělám zase po dlouhý době <3 jen s tim těstem stejně pak lepí na ruce musela jsem pak přidávat trochu mouky na posypání pak to bylo dobré :-K

Moc dobré :yes:

Tématické fráze:
šátečky bez kynutí, nekynuté šátečky, kynuté šátečky bez kynutí, povidlový koláč, satecky, svatební šátečky, tvarohove satecky bez kynuti, povidlové kolačky, povidlové koláče, křehké šátečky, povidlové šátečky z tvarohoveho testa, kynute satecky, satecky s povidlama, šátečky s povidlím, povidlové koláčky bez kynutí, povidlové koláče bez kynutí, povidlové, šátečky z kynutého těsta, koláčky s povidly, kolace satecky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, kvasnice, mléko, sůl, vejce, povidla švestková, máslo, cukr písek, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu