Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína- sojovka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lufka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 245 kJ /
537 kcal
Bílkoviny49,52 g
Tuky3,56 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy63,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sóju vaříme v osolené vodě 15-20 minut. Krok 2: Poté vyndáme a nakrájíme na kostičky, HODNĚ okořeníme. Krok 3: Na oleji uděláme nakrájenou zeleninu, přidáme sóju, polijeme protlakem nebo kečupem, sójovkou a zase hodně okořeníme. Krok 4: Chvilku vaříme na pánviččce. Podáváme s chlebem nebo špagetami.

Zveřejněno 15. 11. 2009

Poznámka autorky Lufka

Přeji dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína- sojovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnNM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína- sojovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnNM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ijušo:-),u tebe bych chtěla být přihlášená na stravu;-):-D.Parádička parádní a jistě i moc chutná:-p:-p.

Doplňuji fotku, neboť patřím k příznivcům sojového masa.

Recept jsem mírně upravila - při přípravě zeleniny jsem použila půlku cibule a 1 stroužek česneku, které jsem nechala jemně rozvonět na kapce oliv. oleje, poté jsem přidala papriky, rajské, koření a nakonec soj. maso. Provařila cca 5 minut.
Doporučuji jakékoliv pokrmy ze soj. masa připravovat den předem a tak dát šanci soj. masu "nasát" chuť koření, omáčky ...

Směs jsem podávala s těstovinami Panzani Express - myslím, že když už chceme jísti zdravě - ony těstoviny k tomuto pokrmu patří - mají díky složení a rychlému vaření nízký glykemický index ;-) Kečup bych příště použila bez cukru - bylo by to pak to pravé ořechové;-)

Sóju mám veľmi rada a robím z nej od šalátov cez polievky až po fašírky všetko, ale texturátom neviem prísť na chuť.

Ja namočené sójové mäso varím vo vode so sójovkou a koreninami, až potom s ním narábam ako s mäsom...

Není to špatné. Já, pokud dělám čínu se sojového masa, tak ji "nakládám" aspoň na noc s játry. Játra pustí šťávu i do té soji a nemá to chybu. Je to téměř k nerozeznání od masa;-)

Tématické fráze:
čína recept, koření na čínu složení, pravá čína recept, vaříme čínu, pravá čína, čína recepty, recept čína, recepty ze soji, recept na pravou čínu, koření na čínu recept, šťáva na čínu, vařime čínu recepty, recepty kuře čína, recept prava cina, složení koření na čínu, vaříme ze soji, složení koření na čínu, sója jako čína, recepty čína, čína ze sojového masa

Suroviny:
maso sojové, rajče, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, koření čína, koření grilovací, koření na kuře, pepř, sůl, omáčka sojová, masox

Přidat fotografie receptu