Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní fazolačka maďarská

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 434 kJ /
4 167 kcal
Bílkoviny263,53 g
Tuky218,54 g
Vláknina80,10 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 4,67 g
Sůl10,60 g
Sacharidy248,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Namočenú fazuľu dáme variť s údeným mäsom, celou cibuľou a bobkovým listom. Krok 2: Keď je fazuľa polomäkká, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, neskôr kolieska klobásy. (Cibuľu a bobk. list vyhodíme.) Krok 3: Uvarené mäso pokrájame na kúsky. Krok 4: Pripravíme zásmažku z masti a múky, do nej vmiešame mletú papriku, polievku zasmažíme. Krok 5: Pridáme pretlačený cesnak, dochutíme, vlejeme kyslú smotanu. Krok 6: Pokrájané mäso vrátime do polievky. Ak máme zamrazenú vňať libečka - ligurčeka, pridáme aj tú.

Kto chce, na tanieri si pridáva ocot podľa chuti.

Zvlášť si uvaríme domáce rezance - nudle, príp. mrveničku - drobení a pridávame na tanieri každému podľa apetítu.

Zveřejněno 3. 12. 2009

Poznámka autora magdalenka

Polievka je sýta, v chladnom počasí zahreje. Oplatí sa variť väčšie množstvo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní fazolačka maďarská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xJM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní fazolačka maďarská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xJM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (31)

:-)<3:-K

Hanes: prijemna sprava :-K

Polévka je výborná. Budu vařit častěji a nejen v zimě:yes:

Ivana79: ja som ju varila včera...telo si žiada niečo na zahriatie. Máme krásnych 13 stupňov...

Výborná polievka :-*:-*:yes: Použila som údené rebrá a nedávala som cestoviny,ale aj tak je to jedna z najlepších polievok u nás doma ;-):yes:

magdalenka: Já hodně běhám a fazole se hodí jako zdroj energie do svalů, zvlášrě před maratonem , nebo půlmaratonem...Tvůj recept má i tu výhodu, že nezabere moc času a výsledek, ten Ti krom mě již pochválili i jiní ;-) :-K:yes:

Pepa:;-)

spagetka: to souhlasí, ten počet strávníků na jednu dávku, já ji jím týden, protože mám rád hodně pikantní a to mí strávníci neunesou, ale já si pochutnám...:-D:-D:-D

spagetka:

spagetka:

Pepa: Otázka, jaké máš doma jedlíky. my tuhle polévku sež... spapáme v 6 a ti největší jedlíci už maj zas hlad :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Mám v plánu dělat v týdnu, prej ještě nebyla - no nebyla, naposled začátkem prosince :-)):-)):-)):-))

Fazolačka je skvělá,:yes: ale recept je pro půl regimentu. Doporučuji poloviční dávku. Pepa:-)

maris::-8:-K

Magdalenko, tak tento krásný recept mi unikl, paráda:-p:-):yes:+

Monini::-K

Děkuji Magdalenko, to přesně to, co jsem hledala;-)Jako od babinky, která je mimochodem z maďarska:-)
Bude toho víc, co budu od tebe vařit, máš tu samé dobroty:yes:

Magdalenko děkuji, to je přesně to, co jsem hledala...;-)jako od babičky, taky dělá výbornou.

Tématické fráze:
maďarská fazolová polévka, fazolačka, madarska kucharka, fazolová polévka apetit, fazolová polévka madarská, madarska fazulova polievka, fazulová polievka, fazulova polevka, fazule na kyselo, maďarská fazolová polévka recept, zimní fazolačka, maďarská fazolová, fazolová plévka, madarska fazulovica, hustá fazolová polievka na kyselo, pikantní fazolačka, madarska rybi polivka, fazolacka recept, uzená maďarská polévka, fazulova polievka podla jokaiho

Suroviny:
fazole, koleno vepřové uzené, klobása uzená, cibule, bobkový list, voda, mrkev, petržel, celer, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek, smetana zakysaná, ocet

Přidat fotografie receptu