Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké z pohankové a špaldové mouky i pro diabetiky

Linecké cukroví zase trochu jinak a zdravěji, tak ho najdete v tomto receptu. Těsto je z pohankové a špaldové mouky s přídavkem pšeničných klíčků a slazené je javorovým sirupem. A navíc, cukroví se peče již spojené marmeládou!

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 1 hodina odležení těsta v lednici

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 1 hodina odležení těsta v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 041 kJ /
3 834 kcal
Bílkoviny71,50 g
Tuky176,00 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 332 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy461,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto pečlivě prohněteme, aby se spojilo v hladkou hmotu. Krok 2: Uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu (lépe delší dobu), pak těsto vyválíme asi na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary, jak jsme zvyklí na běžně slepované linecké - takže půlka s otvory, půlka bez, nejlepší jsou kolečka, hvězdičky atd. Krok 3: Hned pomažeme džemem, slepíme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme asi 30 minut, než pečivo zrůžoví. Krok 4: Necháme vychladnout, můžeme ještě pocukrovat.

TIP: Která těsta nechat odležet v lednici

Zveřejněno 15. 12. 2009

Poznámka autorky spagetka

Nebojte se pečení již s marmeládou, vyzkoušela jsem to a tvary na sobě drží, marmeláda nevytéká ani nijak nepoškodí pečivo a ohromně ušetříte čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké z pohankové a špaldové mouky i pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8173

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké z pohankové a špaldové mouky i pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8173

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tsubakiaka 5. 12. 2011 19:40
spagetka: Děkuji :-))

Tsubakiaka: pokud bych přidala sladidlo, tak určitě ne víc než 1 PL, právě kvůli diabetu a nárustu sacharidů. Jinak je lepší osladit dle své chuti a třeba půl na půl osladit i fruktozou;-);-)

Tsubakiaka 2. 12. 2011 16:57
a kolik toho dia sladidla by mohlo tak být ??? :-)

jerabka (neregistrovaný/á) dej diasladidlo na pečení - já používám zn. Clara. Nebo pokud chceš, můžeš i normální cukr.

Je to zajímavý recept, jen se chci zeptat, čím se dá nahradit javorový sirup?

Také dávám plusík za zdravější cukroví. Pro diabetiky ( a nejen pro ně)určitě vítané:yes:3.

Ajajajaj, i pšeničné klíčky?:-O A javorový sirup? Dívala jsem se na něj v Hyperce, hned jsem si vzpoměla na Rei-mena:-D, a teda řeknu ti, byla u toho opravdu hodně zajímavá cena, jsem myslela, že mne bude muset Láďa přidržet:-)). Každopádně, za určitě zdravější cukroví ti patří plusík, spagi;-):yes:

Pečivo vyfotím hned, jak ho vyndám z trouby, aby první bylo hotové ;-)

Tématické fráze:
cukroví pro diabetiky, vánoční cukroví pro diabetiky recepty, špaldové cukroví, cukroví z pohankové mouky, pohankové cukroví, vánoční cukroví ze špaldové mouky, vánoční cukroví z pohankové mouky, vánoční cukroví pro diabetiky, peceni z pohankové mouky, pečeme z pohankové mouky, špaldové pečivo, recepty na vánoční cukroví pro diabetiky, recepty z pohankové mouky, cukroví pro diabetiky recepty, pečivo z pohankové mouky, pohanková mouka recepty, peceme pro diabetiky, pohankova mouka pouziti, linecké cukroví pro diabetiky, pečení pro diabetiky

Suroviny:
mouka pohanková, mouka špaldová hrubá, klíčky pšeničné, sirup javorový, tuk, marmeláda pikantní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu