Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňový salát

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 413 kJ /
5 118 kcal
Bílkoviny142,42 g
Tuky293,94 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 5,35 g
Sůl12,74 g
Sacharidy462,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť. Krok 2: Tarhoňu uvaríme, scedíme. Krok 3: Vajcia uvaríme na tvrdo. Krok 4: Na oleji orestujeme asi 5 minút zeleninu, zmiešame s uvarenou tarhoňou a zálievkou. Dáme na hodinu do chladu. Krok 5: Syr vytlačíme do mištičky, pridáme toľko majonézy, aby sa vytvoril hustý krém. Osolíme. Krok 6: Šalát uložíme na taniere, obložíme plátkami vajec a polejeme syrovým krémom.

Zveřejněno 28. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yoyP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yoyP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Petronila 20. 11. 2012 00:23
Tarhoňu jsem zcela nahodou objevila v obchodním řetězci Lidl,už jsem ji vařila a je moc dobrá . D:-))oporučuji.

Je to vlastně nudlové strouhané těsto. Pipre, myslím, že už jsme se o tom bavily.;-):yes: A mám dojem, že je v Orlu, nejsem si jistá, ale tam je větší výběr těstovin, než v Albertu.

thomassinno tarhoňa je druh cestoviny : http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/

Bibi, souhlas, prakticky totéž

Špagi, tak to těsto je podobné ,jako když děláš strouhání do polévky:-?

Jo a bodík Terezce :-p:-p:-p

pipre - Tarhoňu kupuju v Kaufu, nebo si ji dělám - viz :
Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.

Výroba

Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona

Škoda, že tarhoňu nemůžu nikde sehnat, jedla jsem ji poprvé a pak často v lázních Bardejov jako přílohu (jsou to vlastně těstovinové kuličky, pokud se nepletu) a chutnala mi. Salátek vypadá opravdu moc jedle. :yes:1.

Vypadá to velmi jedle :-)
Jen tápu - co je tarhoňa?:-O

Tématické fráze:
tarhoňa recepty, tarhoň, tarhońa, tarhonya, zeleninový salát s tarhoňou, tarhoňa příprava, těstovinové špecle, recepty z tarhoně, tartoňový salát, tarhonya recept, tarhoňa recept, tarhoně, omáčka ke špeclím, tarhoňa jako salát, těstovinové kuličky, příprava tarhone, tarhona a jeji priprava, tahoňový salát, těstoviny tarhoňa salat, těstoviny tarhonya recepty

Suroviny:
těstoviny tarhoňa, směs zeleninová mražená, majonéza, sýr ve střívku, olej, vejce, sůl, pepř mletý, voda, omáčka sojová, cukr krystal, olej, hořčice, kečup sladký

Přidat fotografie receptu