Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Myslivecký guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidáme lžíci cukru a karamelizujeme. Krok 2: Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo, ale zatím nesolíme. Krok 3: Pak přidáme 4 lžíce kečupu a 2 lžíce sladké papriky, osolíme a dáme všechno koření, kromě majoránky. Krok 4: Podlijeme vodou a chvíli dusíme, asi za 20 minut přidáme houby, dávám z mrazáku, kdo má sušené, předem je namočí. Krok 5: Když je maso téměř měkké, zahustíme ho záklektkou z polohrubé mouky a vody, polohrubou mouku dávám záměrně, je lepší než hladká a vše řádně provaříme. Krok 6: Do téměř hotového guláše dáme 2 okurky nakrájené na kostičky, 2 lžičky hořčice, utřený nebo prolisovaný česnek, tím nešetřím, majoránku a trošku strouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Podáváme s houskovým knedlíkem, ale je výborný i s chlebem.

Zveřejněno 30. 12. 2009

Poznámka autorky yanull

Vyzkoušela jsem už hodně gulášů, ale tento nám chutná ze všech nejvíce. Kdo nemá maso z divočiny, může ho nahradit hovězím, nejlepší je kližka. Nikomu nevymlouvám papiňák, ale nejlepší guláš je, když se vaří dlouho a pozvolna, to má pak tu správnou sílu a s dobrým kořením i ten správný říz :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecký guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxgr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecký guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxgr

Marie

Komentáře (18)

je dobry v sobotu ho udelam pro hosty :-D

Dělala jsem z kližky a vynikající. Bodík letí.:-p:-p:-K

Opravdu super. Zkuste a budete spokojeni- je to požitek.:yes::yes::yes:

Jelikož máme známého myslivce, tak jsem mohla vyzkoušet i tento gulášek, držela jsem se přesně receptu a dávám mu za 1*. To přidání hořčice+okurek+česnek úplně nakonec jsem neznala a nemělo to chybu. Než jsem přijela z práce, zůstal jen hrnec:-D
Bezva recept:-K:yes:14

Jani, gulášek má krásnou barvu a podle ingrediencí musí být i voňavý:-p:-p. S tím papiňákem máš pravdu, v něm ten správný glanc nedocílíš. S gulášem se musíš pomazlit a udělat si na něj čas. :-!:-)):yes::yes::-K +8

Bibi, chováme vlastní kdákalky a krmíme je ekologicky, tudž se nám odmění žlutými žloutky. ;-) Vím, že to vypadá, jako když mám doma zvěřinu na dosah ruky, ale to je pouhé zdání. Několikrát ročně jsme kouskem obdarováni a pak z toho dělám tyto pokrmy. Tolik odpovědi na otázky a za bodíky všem děkuji. :-K Jestli vyzkoušíte, budu se těšit na vaše názory, třeba zánte lepší, ale podělila jsem se, i když gulášů je tu opravdu na výběr hodně. :-):-K

Tak to vypadá báječně a nejen na fotce:yes:+7.

Uáááááááá, to je mazec;-);-);-)

Dávám ti 4.boda:yes:,já na něj zapomněla;-)

Yanull, krásný už na pohled, ale na takové masíko, nemáme štěstí i když nám toho tady jako živého lítá plno:-D Čím to, že máš ty knedlíky tak žluté:-?:-O

yanull - netvrdím, že nemáš pravdu, ale konkrétně my sice milujem zvěřinu,mně její spcf.vůně nevadí, ostatním dost, takže proto. Jinak samozřejmě, ať si to každý dělá dle svého, já jen písla svůj názor ;-)

Ještě si dovolím napsat jednu všeobecnou poznámku k masu. Někdo má ve zvyku namáčet např. domácího králíka přes noc do studené vody. Z toho úplně šílím, protože všechny bílkoviny a jiné prospěšné vitamíny, které v tom masu jsou, se vyluhují do vody, která se pak vylije a to mi připadá z hlediska výživy naprosto, s prominutím, zhovadilé. :-( Ne nadarmo se v některých receptech uvádí, že se nemá maso ani umývat pod tekoucí vodou, ale jen otřít vlhkou utěrkou.

yanull: vetsi blbost jsem snad neslysela... Do studene vody se rozhodne zadne bilkoviny ani vitaminy nevylouhuji.. Co se vylouhuje jsou mineralni latky a to az pri vareni (proto se delaji vyvary)... Pri tom vareni se take spousta vitaminu vylozene znici... Bilkovina tim ale neutrpi zadnou ujmu... ;-)

eevzi: a co kdyby jsi zkusila toto? http://www.toprecepty.cz/recept/1980-kanci-hrbet-s... a nebo si zadej do některého vyhledávače kančí maso a tam najdeš tolik odkazů na recepty, že můžeš vařit o tu duši :-):-p;-)

spagetko, nemám nic proti marinádě, ale můj názor je ten, že když to maso budu dávat do mléka a pak ještě do marinády, tak se tím připravím právě o tu specifickou vůni¨a chuť, kterou zvěřina má. Do mléka se většinou dávají vnitřnosti, jako jsou játra a hlavně ledvinky, ne? Ale každý ať dělá, co se mu osvědčilo. Já mám maso měkké vždy i bez naložení, dělala jsem kančí na červeném víně a také bez problémů. Navíc v tomto guláši je kromě rozmarýnu koření, které používáš i Ty, ale do marinády, já to vařím přímo :-):-p;-)

Evzo - tady je recept na marinádu a je skvělá - http://www.toprecepty.cz/recept/3726-marinada-neje...

Tématické fráze:
kančí guláš recept, srnčí guláš myslivecky, gulas z divociny, kančí guláš naložení, naložení masa na guláš, jak naložit maso na guláš, nejlepsi kanci gulas, guláš z králíka, myslivecký srnčí guláš, naložení divočiny, srnci gulas po myslivecku, kančí guláš, myslivecké recepty, srnčí guláš recept, nejlepší srnčí guláš, naložené maso na guláš, gulas, guláš z kance, marináda na kanči maso, naložení kančího masa na gulas

Suroviny:
sádlo, slanina, cibule, česnek, pepř celý, kmín celý, koření nové koření, jalovec, tymián, bobkový list, majoránka, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, kečup sladký, houby, maso srnčí, okurka čerstvá, kůra citronová, hořčice

Přidat fotografie receptu