Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový kompot

Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem nejen mnoha oblíbených moučníků, ale i studené kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucis

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 369 kJ /
3 195 kcal
Bílkoviny9,59 g
Tuky5,72 g
Vláknina64,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy744,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Krok 2: Vodu přivedeme k varu, hrušky do ní na chvilku ponoříme, potom zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Aby hrušky nezhnědly, přidáme do studené vody trochu octa. Krok 3: Ovoce naskládáme do sklenic. Krok 4: V hrnci povaříme 2 litry vody s cukrem, kořením a kolečkem citronu asi 5 minut a sirup necháme mírně vychladnout. Krok 5: Ovoce ve sklenicích zalijeme sirupem tak, aby bylo celé ponořené, asi 1 cm od okraje sklenice. Krok 6: Hrdlo sklenic dobře osušíme, uzavřeme víčkem a sterilujeme asi 25 minut při teplotě 85 °C. Krok 7: Necháme je v hrnci mírně vychladnout, pak vyndáme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.

TIP: Hrušky v naší kuchyni

Zveřejněno 31. 12. 2009

Poznámka autorky Lucis

Pokud máte ovoce a nevíte co s ním, je tento kompot ideální. Lze dělat i z jiných druhů ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mO9O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mO9O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Udělala jsem s tímto sirupem i rychlý, nezavařovaný kompot, nakrájené hrušky jsem v něm vařila do měkka a byl výborný. Máme rádi hodně měkké a já měla tvrdé hrušky, takže to trvalo asi 30 minut. JInak jsem vysledovala, že je to zhruba 3 velké hrušky na sklenici od medu a 3 litry nálevu pak vystačí cca na zalití 10 ovocem naplněných takových sklenic. Plus jedné malé od majonézy. Děkuji za recept.

Kolik je prosím z tohoto množství zhruba sklenic?Děkuji.

Helena : v kompotu nejsou,jinak pokud Vas nadymaji hrusky,tak pry po treti ctvrte hrusce to prejde,u me tedy jo,jakmile se vycisti streva vlakninou tak by mel byt klid,nebo si je nastrouham s mrkvi a je to mnam,redkvicky to same,nastrouhane na chlebu s maslem nedelaji rotyku,samotne me nafouknou :-K

Dobrý den!
Nikde to nemůžu najít: jsou hrušky uvařené jako hruškový kompot také nadýmavé?
Děkuji.

Tenhle kompot jsem dělala a můžu doporučit. Má zajímavou chuť a protože je tam citron, tak hrušky nezhnědnou.

:yes::yes:+3

Mělo by se přeřadit mezi Zavařeniny

Tématické fráze:
kompot z hrušek, rychlý hruškový kompot, recept na kompot z hrušek, hruskovy recepty, hruškovýkompot, kompot s hrusek, kompot, zavařování hrušek kompot, huškovy kompot, kompot z hrušek recept, hruškový sirup recept, kompoty z hrušek, vařený kompot z hrušek, hruškovej kompot recept, hrukovy kompot, hruškovej kompot, hrušňový kompot, hruzkovy kompot, hruškvý kompot, recept kompot z hrušek

Suroviny:
hruška, voda, cukr krystal, koření hřebíček, skořice celá, citron, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu