Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš z PH

Výborný guláš z pomalého hrnce. Pomalá příprava zajistí propojení vůní a chutí vepřového masa, kysaného zelí a pikantního koření. Nejlépe si něm pochutnáme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba vaření v pomalém hrnci přibližně 4 hodiny

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba vaření v pomalém hrnci přibližně 4 hodiny)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 493 kJ /
1 791 kcal
Bílkoviny124,86 g
Tuky102,63 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 575 mg
Sodík 4,74 g
Sůl11,75 g
Sacharidy82,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme obě papriky a zalijeme 250 ml vývaru. Krok 2: Čtvrtinu zelí dáme stranou a zbytek přidáme do pomalého hrnce k masu. Zapneme na HIGH. Krok 3: Po třech hodinách vmícháme mouku rozmíchanou ve zbylém vývaru. Je-li už maso dostatečně měkké, vyndáme ho a provaříme omáčku minimálně 20 minut. Jinak vaříme do změknutí. Krok 4: Na závěr přidáme zbytek zelí a zjemníme smetanou.

TIP: Jak připravit segedínský guláš

Zveřejněno 14. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš z PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANGB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš z PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANGB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

hana.palova: já v teplé kuchyni zakysanou smetanu vůbec nepoužívám, ale jen smetanu na šlehání (33%) :-8 děkuji za dotaz a v receptu doplním:-8

Já bych se chtěla zeptat ohledně té smetany, většinou se dává do segedínu zakysaná, i v tomto receptu prosím? Moc děkuji za odpověď!

Anna Kocikova: Aničko, moc děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku:-K:-K

Maruško na segedínu,ale z v.boku jsme si také pochutnali:-Q:-KLíbila se mi tvá vychytávka s přidáním části zelí před koncem vaření:yes:

maris: Už tam je. Já si do své porce dala na zkoušku stroužek česneku, ale taky to nebudu už dělat. No aspoň jsme to zkusily, někdy takové vychytávky vyjdou ;-);-);-)

spagetka: špagí děkuju a čekám na tu fotečku;-):-).
Já jsem zkusila jednou česnek přidat, ale opravdu mi tam vůbec nepasuje, takže nadále bez česneku:-)

Náš dnešní obídek, rodina už delší dobu vzdychala po segedínu, tak jsem pověřila milaska, tedy PH, aby zamakal:-D:-D:-D. Dělám stejně, není, co řešit. Uvažovasla jsem i o přidání česneku, jak je níže v komentících, leč byl nápad odkopnut, co prej si myslím:-D:-D:-D:-D:-D. Hned jak se mi vzpamatuje čtečka na tiskárně vložím foto, nebo holt to udělám přímo z foťáku.

rebeka: děkuju za krásné fotky a souhlasím - není nad pomaláček ;-):-)):-))

není nad pomaláček.. gulášek byl famósní:-p:yes: a páč jsem z toho "jiného gangu":-D:-D, tak jsem pochopitelně přidala chilli, aby to mělo říz.. spláchli jsme to Pilsnerem.. no, kráásná neděle:-D:-D
přidávám bodík a foto, jestli neva;-):-)

Maris, už ho vařím, dlouho nebyl a pozor-s česnekem:yes::-D Už jsi to od té doby zkoušela:-?

Zítra bude segedín z PH :-8 :yes:

Gulášek vypadá nádherně:yes: Já česnek dávám taky:-)), ale jen přiměřeně.

No teď koukám na poznámky ohledně česneku - a fakt jsem ho na netu nenašla (tedy v prvních asi 10 nalezených receptech) a když tak dumám, tak k maďarské kuchyni možná ani nepasuje, nevím... tak ale já ho tam dávám, no, zkusit to může i někdo jiný...
pokud jde o PH, tak to fakt dávám všechno naráz - cibulka samozřejmě není restovaná z PH, to ani nejde, ale spíš se v tom rozvaří - no nebo, kdybych chtěla restovanou, přidám ji tam před koncem vaření se smetanou...
Vlastně i s tou smetanou to je dilema - znám SG s ní i bez a obojí mám ráda...
Tak snad to bude stačit na odpověď.:-8

shineon:Přeji krásný den, právě jsem si objednala PH a koukám, co budu vařit...píšete, že dáváte vše najednou...takže žádné restování cibule předem atd? Prostě pokrájet, naházet a zapmout? děkuji za odpově´d janka

sumafko - moc děkuju:-K

Tématické fráze:
segedínský guláš, segedinsky gulas v pomalem hrnci, segedínský guláš se smetanou, segedin v pomalém hrnci, segedínský guláš v ph, segedínský guláš z pomalého hrnce, segedínský guláš recept, recept segedínský guláš, segedinsky gulas pomaly hrnec, segedin v ph, pomaly hrnec segedinsky gulas, segedín z pomalého hrnce, jak uvarit segedinsky gulas, segedinsky gulas video, recept na segedinsky gulaš, segedínský guláš z plecka, pomaly hrnec segedin, segedínský guláš s česnekem, segedínky guláš, segetínský guláš

Suroviny:
plec vepřová, zelí kysané, cibule, smetana ke šlehání, mouka, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, vývar masový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu