Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohoutí hřebeny

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 020 kJ /
6 697 kcal
Bílkoviny137,98 g
Tuky241,65 g
Vláknina34,11 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 169 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy944,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat. Krok 2: Mezitím do kastrůlku dám žloutky, veškerý rozpuštěný tuk, rum, doliji mlékem, promíchám (vše musí být vlažné ) a toto po částech zapracovávám do těsta. Těsto vypracuji vláčné, pro začínající kuchařinky uvádím, že zde je třeba si s ním pohrát. Já to dělám tak, že až ho mám úplně hotové, tak si ho rozdělím asi na 5 dílů, udělám z něj bochánky a ty pak na stole ručně propracovávám jako kdybych dělala houskové knedlíky. Krok 3: Vrátím zpět do mísy a tuto proceduru během kynutí nejméně 4x opakuji. Pak je to těsto tak dobře vypracované, že ho už při dělání tvarů vůbec nemusím podsypávat moukou. Krok 4: Na podložce na tyto kohoutí hřebeny vyválím plát a ten rozdělím na obdélníky o rozměru 10x5 cm, ale této míry se nemusíte držet. Doprostřed každého obdélníku dám pruh makové nádivky a po delší straně k sobě pevně přitisknu. Krok 5: Pak radýlkem po přehnuté straně udělám zářezy a na plechu, vymaštěném sádlem, vytvaruji do obloučku. Nechám je ještě asi 15 minut v teple nakynout, pak je potřu rozšlehaným vajíčkem a peču v troubě při 180°C. Upečené pocukrujeme.

Zveřejněno 17. 1. 2010

Poznámka autorky yanull

Ještě připojuji poznámku k makové nádivce. Protože vím, že mnoho lidí říká, že je jim po máku těžko, tak jsem tak dlouho experimentovala, až jsem vymyslela tuto náplň, která je i pro žlučníkáře :-) Jablka a strouhané perníčky, dáváme jich tam nejméně půl sáčku, mák odlehčí a tím je náplň lépe stravitelná a tyto hřebeny jsou ještě i druhý den pěkně vláčné.

Pokud si je upečete, ať se podaří a také chutnají.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohoutí hřebeny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1nB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohoutí hřebeny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1nB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:yes:Nádhera !:-K:

Irrena: Irrenko, opravdu nevyteče, tuto makovou nádivku, která je součástí receptu, jsem si vytvořila sama a s oblibou ji používám ;-):-p:-K

Vykoukly na mne v náhodných:-O jsou krásné:yes: Opravdu ten mák nevyteče?

:yes::yes::yes:

:yes::yes:+1

Krásné.:-K:yes:

Děkuji všem za pochvaly, ať se stanou i vašimi oblíbenými :-K

Tie makové sú pre mňa akoby vymyslené...lákajú...+

Aáááách jo, to je krása, Jani:-O:yes:

Téééda, ty jsou...:-O:-p:-p:-p:yes:

:yes:4:yes:

Jé to znám :-O, a babička to dělala i s tvarohem, marmeládou nebo ořechy :-p:-p:yes::yes:

cathleen, díky za ocenění :-K

Přesně , mám alergii na mák ... ale ten tvaroh je dobrá varianta :-K

Tomáši,to je mi líto, nemůžeš mák ani v této mé variantě? Máš na něj alergii? Pokud ano, upeč si je s tvarohovou nádivkou. ;-):-K

Tématické fráze:
makové hřebeny, kynuté hřebeny, hřebeny recept, tvarohové hřebeny, makovy hreben, cukroví hřebeny, recepty pro žlučníkáře, kynute makove hřebeny, cukrovi pro zlucnikare, kynute orechove hrebeny, hřebeny s tvarohem, makové hřebínky, hřebeny cukroví, makový hřeben kynutý recept, makové hřebeny kynuté, makovy hreben recept, ruměnky recept, ořechové hřebeny, makove hrebeny recept, kynutý ořechový hřeben

Suroviny:
mouka hladká, sůl, máslo, zlatá haná, sádlo, cukr krupice, cukr vanilkový, žloutek, rum, droždí čerstvé, mléko, mák mletý, cukr, koření hřebíček, džem rybízová, skořice, cukr vanilkový, jablko, perníčky ruměnky, rozinky, rum

Přidat fotografie receptu