Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 020 kJ / 6 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,98 g |
Tuky | 241,65 g |
Vláknina | 34,11 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 944,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat.
Krok 2: Mezitím do kastrůlku dám žloutky, veškerý rozpuštěný tuk, rum, doliji mlékem, promíchám (vše musí být vlažné ) a toto po částech zapracovávám do těsta. Těsto vypracuji vláčné, pro začínající kuchařinky uvádím, že zde je třeba si s ním pohrát. Já to dělám tak, že až ho mám úplně hotové, tak si ho rozdělím asi na 5 dílů, udělám z něj bochánky a ty pak na stole ručně propracovávám jako kdybych dělala houskové knedlíky.
Krok 3: Vrátím zpět do mísy a tuto proceduru během kynutí nejméně 4x opakuji. Pak je to těsto tak dobře vypracované, že ho už při dělání tvarů vůbec nemusím podsypávat moukou.
Krok 4: Na podložce na tyto kohoutí hřebeny vyválím plát a ten rozdělím na obdélníky o rozměru 10x5 cm, ale této míry se nemusíte držet. Doprostřed každého obdélníku dám pruh makové nádivky a po delší straně k sobě pevně přitisknu.
Krok 5: Pak radýlkem po přehnuté straně udělám zářezy a na plechu, vymaštěném sádlem, vytvaruji do obloučku. Nechám je ještě asi 15 minut v teple nakynout, pak je potřu rozšlehaným vajíčkem a peču v troubě při 180°C. Upečené pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohoutí hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1nB
Moje poznámka
Kohoutí hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1nB
Nejnovější recepty
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Cibulové košíčky s uzeným lososem
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční jednohubky
Přidáno před 10 hodinami
Smažené kuřecí kousky s hoisin omáčkou a arašídy
Přidáno před 17 hodinami
Sekyrková polévka
Přidáno před 19 hodinami
Čokoládové muffiny od Kubanec33
Přidáno 16. 12. 2024 23:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce Jana Čenského: Bezpodmínečně musím mít kapra, rybí polévku a aspoň patnáct druhů cukroví, říká populární herec
Pracny z tatranek: Netradiční varianta oblíbené klasiky, kterou připravíte na poslední chvíli
Retro okénko: Sladké mléko Salko podle pamětníků stávalo za socialismu 5 Kčs a vyrábělo se v tzv. nestlovce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
Tedicka před 7 hodinami
Kančí guláš
czvlakan77 před 11 hodinami
Polévka z mletého masa s houbami
Kajkajak před 12 hodinami
Babiččiny plněné ořechy
Yvor44 před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
jarca.40 před 13 hodinami
Pikantní tvarůžky v bramboráku
Tesinak před 13 hodinami
Mocca oválky nebo kolečka
Janet.P před 15 hodinami
Linecké cukroví
Janet.P před 15 hodinami
Klasické pracny a ořechy
Janet.P před 15 hodinami
Domácí rizoto
OttoSt 16. 12. 2024 21:03
Tématické fráze:
makové hřebeny,
kynuté hřebeny,
hřebeny recept,
tvarohové hřebeny,
makovy hreben,
cukroví hřebeny,
recepty pro žlučníkáře,
kynute makove hřebeny,
cukrovi pro zlucnikare,
kynute orechove hrebeny,
hřebeny s tvarohem,
makové hřebínky,
hřebeny cukroví,
makový hřeben kynutý recept,
makové hřebeny kynuté,
makovy hreben recept,
ruměnky recept,
ořechové hřebeny,
makove hrebeny recept,
kynutý ořechový hřeben
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
zlatá haná,
sádlo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
rum,
droždí čerstvé,
mléko,
mák mletý,
cukr,
koření hřebíček,
džem rybízová,
skořice,
cukr vanilkový,
jablko,
perníčky ruměnky,
rozinky,
rum
Komentáře (17)