Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná vepřová krkovice

Hledáte jednoduchý, rychlý recept na vydatný oběd? Zkuste tuto pikantní, křehkou, marinovanou krkovičku, kterou si naložíte den předem a pak jen, pokladenou vrstvou cibule upečete. Nejlepší je s bramborami nebo bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Saimi

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby marinování masa

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie225 kJ /
54 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky0,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici nakrájíme na silnější plátky které mírně naklepeme a osolíme z obou stran. Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Krok 2: Marináda: do misky dáme trošku olivového oleje, utřený česnek,na špičku nože pálivou papriku, sladkou papriku a sůl. Vše smícháme a potíráme směsí plátky krkovice. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Krok 3: Naložené maso nandáme na pekáč, polijeme zbytkem marinády. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe na maso. Maso trošku podlijeme vodou, přikryjeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C. Krok 4: Když je maso měkčí, tak maso odkryjeme a necháme dopéct. V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Krok 5: Šťávu vydusíme na tuk, poté jí zaprášíme hladkou moukou a necháme povařit. Podáváme s brambory na jakýkoliv způsob.

TIP: Šťouchané brambory jako příloha

Zveřejněno 24. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vepřová krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlAg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vepřová krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlAg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

NA JAKOU VÁHU MASA PŘIPADAJÍ TYTO INGREDIENCE ? A KOLIK GRILOVACÍHO KOŘENÍ DÁT ? DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ :-)

Dneska jsme to měly k večeři. Vynikající, všichni se olizují ještě teď!!!:-))

před chvilkou jsme doma doobědvali podle Vašeho receptu a musím jít dát bodík :yes:
Oběd byl naprosto vynikající, jen jsem nedávala pálivou papriku (nemáme rádi ostrá jídla), ale ničemu to nevadilo, prostě vynikající recept ;-)

Výborný recept.V neděli jsem vyzkoušela a celá rodina se oblizuje ještě dnes.Bodík letí směrem k vám.

:yes::yes::-p:-p+4

hezký receptík, který přímo vybízí k vyzkoušení :-) :yes: +3

Tématické fráze:
vepřová krkovice recepty, nakládaná krkovička, krkovice recepty, vepřova krkovice, recepty z vepřové krkovice, vepřova krkovička, marináda na krkovici, nakládaná vepřová krkovička, vepřová krkovička recepty, recepty z krkovice, vepřová krkovice recept, recepty z vepřové krkovičky, naložená krkovice, recepty krkovice, recept krkovička nakládaná, recepty vepřová krkovíce, nakládaná krkovička v marinádě, recept na veprovou krkovici, krkovice recept, vepřová krkovička recept

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, olej, česnek, koření grilovací, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, mouka hladká

Přidat fotografie receptu