Pórková polévka krémová
Recept ještě nebyl hodnocenVýbornou a rychlou polévku připravíme z pórku restovaného na másle. Ten povaříme spolu s bramborami. Polévku na závěr rozmixujeme a zjemníme smetanou. Tuto krémovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výbornou a rychlou polévku připravíme z pórku restovaného na másle. Ten povaříme spolu s bramborami. Polévku na závěr rozmixujeme a zjemníme smetanou. Tuto krémovou…
Rychlé pečené brambory jsou skvělou volbou, která spojuje jednoduchost a vynikající chuť. Dozlatova zbarvené brambory jsou připraveny rychle a snadno, přičemž si…
Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně…
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Pekáč vysteleme pečícím papírem,…
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez…
Česká klasika v rychlejší verzi pro dnešní uspěchanou dobu. Zároveň je recept tak jednoduchý, že jej zvládne připravit i začátečník v kuchyni. A je jen na vás, které…
Jednoduchý recept na výbornou pečeni. Výhodou je, že vše dáme do jednoho pekáče a můžeme věnovat čas domácnosti nebo kávičce. Z trouby vytahujeme barevný, výtečný a sytý…
Rybí filé jsou kousky rybího masa, které se většinou vyrábí z méně tučných druhů, jako je treska, mořská štika (hejk), pangasius apod. Filé je sušší a nemá pevnou…
Odlehčená verze bramborového salátu bez majonézy chutná skvěle. Salát spojíme olejem a citronovou šťávou, dochutíme cibulí a podáváme posypaný cibulkovou natí a kousky…
Bramborová placka voňavá po majoránce a pikantní masová směs. Toto jídlo netřeba představovat, protože bramboráky s masem jsou klasickou hospodskou minutkou, která se…
Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji…
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Je plná bílkovin, proto dobře poslouží i jako hlavní jídlo. Ať už si ji…
Asi těžko bychom hledali někoho, kdo by nemiloval dokřupava osmažený bramborák. Nepotřebujete žádné zvláštní dovednosti ani suroviny a přesto vždy potěší. Tentokrát…
Hovězí maso, rozpadající se na jazyku, okořeněné pepřem a česnekem, dušené ve vývaru s hebkou bramborovou kaší. Klasická úprava hovězího masa, která je ideální jako…
Dáváte přednost kupovaným knedlíkům, protože si nejste jistí přípravou těch domácích? S tímto receptem se už obávat nemusíte. Jednoduchost přípravy bramborových knedlíků…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…
Hospodyňky milují nenáročné recepty, protože jim to ušetří čas, práci i nádobí. Připravíme rodině hlávkové zelí, brambory a mleté kuličky v jednom pekáčku. Zatímco si…
Až ochutnáte domácí brambůrky, kupované už chtít nebudete. Jsou krásně křupavé a voní česnekem, nebo je můžeme ochutit uzenou paprikou. Je to dokonalé večerní mlsání,…
Rozmražené filé osolíme z obou stran a dáme na plech,posypeme kmínem,kořením na ryby a na kousky nakrájenou celerovou natí. Poté na filé poklademe plátky nakrájeného…
Česnečka je jedna z nejlevnějších a nejoblíbenějších polévek. Taková česnečka je i snadná a zvládne ji uvařit každý začátečník. Základní recept můžeme vylepšit uzeninou,…
Recepty našich babiček bývají zárukou podařeného a chutného pokrmu. Jedním z nich je i tato čočková polévka plná zeleniny, zahuštěná máslovou jíškou a vejcem.
Chcete připravit rychlou a vynikající přílohu? Jednoznačně vsaďte na americké brambory. Aby nebyly tak obyčejné, přidali jsme kromě koření také tatarku, ve které se…
Nejdříve uděláme marinádu z hořčice, česneku, čili papričky, sladké papriky a koření Krkovička s česnekem.Krkovice naklepeme a velmi opatrně nasolíme, koření obsahuje…