Netradiční plněné "ďábelské" papriky
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme si troubu na předehřátí- já mám plynovou. Papriky rozpůlíme, odstraníme jadřince a opláchneme. Ze slaniny si nakrájíme 11 silnějších špalíčků a odložíme bokem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme si troubu na předehřátí- já mám plynovou. Papriky rozpůlíme, odstraníme jadřince a opláchneme. Ze slaniny si nakrájíme 11 silnějších špalíčků a odložíme bokem.…
Omytá a osušená stehna osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme rozdrobený bujón, snítky rozmarýnu poklademe na stehna a podlijeme vínem. Přiklopíme horním…
Dáme do hrnca vodu, 1 malú lyžičku soli a nálev z oboch konzerva 3-4 bobkové listy. Zeleninu, zemiaky a kapustu očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do vody. Pridáme…
Vodu s lžičkou bujonu přivedeme k varu a vsypeme polentu. Jakmile začne směs trochu tuhnout přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Když se směs začne odlepovat od…
Brambory, květák, sůl, kmín a bujón dáme vařit, dokud brambory nezměknou.Zahustíme moukou.Rozkvedláme vejce.Ozdobíme petrželkou.
Do 3/4l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón. Kapustičky, mrkev,celer, cibuli a česnek si očistíme, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno…
Květák nakrájím na kousky, vložím do hrnce s vodou cca1,5 l, přidám brambory na kostky, bujón a pepř.Vařím do měkka. Rozmixuji mixérem a podle potřeby dochutím solí.Kdo…
Zapneme troubu na předehřátí. Ve 200ml vody necháme 5minut povařit svařákové koření s bujónem. V kastrolu, který je vhodný i do trouby dáme na rozehřáté sádlo restovat…
Soju 15 minut povaříme v bujónu a přecedíme. Na velkou pánev nebo wok dáme na nudličky nakrájenou cibuli, papriku, rajčata, na plátky nakrájené žampiony a 5 minut…
Pokrájíme si na kousky lilek, brokolici, česnek na plátky, cibule nadrobno a rajče na malé kousky. V hrnci na oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme veškerou…
Fazolky namočené přes noc dáme vařit, ne úplně do měkka. V hrnci s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev na malé kousky, zasypeme bazalkou, přidáme…
Kroupy si uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, na pánvičku dáme máslo, nakrájíme si všechnu zeleninu na drobno (fazolky,cibuli,česnek,rajče,bramboru), pak i klobásu na…
Houby si namočíme na chvíli do vody, do 2 litrů vody dáme zeleninu nadrobno nakrájenou, přidáme bujony, kmín, bobek, kari a zázvor, houby nadrobno nakrájené a vaříme 10…
Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce. Přidáme vodu, zeleninový bujon a vaříme doměkka. Množství vody záleží na tom, jakou konzistenci…
Na oleji mírně osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nadrobené droždí, které necháme roztavit a zpěnit, na něj dáme ovesné vločky, chvilku je osmažíme a pak vysypeme…
Chleba si nakrájíme na malé kostičky,cibuli na půlměsíčky,mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V hlubším hrnci na rozehřátém tuku 2 minutky restujeme kmín,přidáme…
Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později.Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme…
Neoloupanou cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na olivovém oleji než…
Do vroucí vody vložíme bujón a necháme ho rozpustit. Mezitím v cedníku propláchneme vločky, které pak dáme do vroucího bujónu. Necháme vařit, zatímco v druhém hrnci…
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubo. Poté zeleninu osmahneme na másle, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Přidáme nakrájené rajčata, papriky a hrášek.…
Na masle osmažíme múku. Podlejeme vodou a necháme prevariť. Pridáme mlieko, zeleninový bujon, petržlenovú vňaťku a opláchnutú ryžu, ked už je ryža uvarená, pridáme…
Uzený vývar mám v mrazu, zredukovaný na menší množství, aby nezabral moc místa. Vyklopím do hrnce, přdám asi 500 ml vody a vsypu červenou čočku (nenadýmá tolik). Nechám…
Jelikož je potřeba do této polévky vývar z brambor a květáku, je dobré jako druhý chod je využít. Do vody si dáme vařit brambory s květákem, přidáme sůl, libeček,…
Houby nakrájíme, osolíme a podusíme na lžíci másla. Vývar přivedeme k varu, zavaříme polentu, přidáme celerové lístky, prolisovaný česnek a vaříme cca 5 minut. Vložíme…
Domácí štramberské uši chutnají jako ty opravdové. Specialitu s chutí a vůní perníku snadno zvládne udělat každý
Dodržování bezpečnosti v kuchyni může zachránit život: Stačí poslouchat několik rad a předejdete zraněním i pobytu v nemocnici
Kdy sbírat blahodárnou mátu? Ze svěží byliny vyrobíte super limonádu i pikantní čatní