Dvoukapustová polévečka
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, osmažíme jen do sklovita, přidáme mouku a uděláme si jíšku trochu dohněda. Zatím si nakrájíme kapustu na proužky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, osmažíme jen do sklovita, přidáme mouku a uděláme si jíšku trochu dohněda. Zatím si nakrájíme kapustu na proužky,…
Pekáč vymažeme sádlem, nasypeme cibuli a vložíme osolené a okmínované kuře (já většinou používám horní a dolní stehna). Na kuře rozprostřeme zelí a slaninu. Přidáme…
Cibuli orestujeme společně se schwarzwaldskou šunkou, pokrájenou na menší nudličky dozlatova na másle, rozpuštěném s olivovým olejem. Poté přidáme rýži a společně chvíli…
Dáme vařit vodu a do ní nakrájíme zeleninu(celer,petržel,květák,mrkev,celou cibuli) a brambory na kostičky. Přidáme 1 lžíci majoránky, vegetu, zeleninovou kostku a…
Nadrobno nakrájenou zeleninu i cibuli orestujeme na másle.Zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu, hrst rýže, nakrájenou kapustu a když máme, můžeme přidat i květák nebo…
Maso osolíme a posypeme trochou drceného kmínu, dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo. Přikryté upečeme doměkka, podle potřeby…
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájené cibule s česnekem do sklovita, přidáme na kousky pokrájenou hlívu a necháme chvilku dusit. Potom dáme papriku, mateřídoušku,…
Játra si odblaníme a nakrájíme na drobné nudličky. Na oleji zpěníme cibulku a poklademe játra. Přidáme zeleninový bujón, koření, zeleninu.Dusíme dokud játra nejsou měkká…
Na másle si mírně osmažíme cibuli s česnekem, přidáme strouhanku, opečeme a zalijeme zeleninovým vývarem z kostky. Pak do vývaru nadrobíme mleté maso, přidáme koření…
Do větší hrnce si dáme povařit na malé kostičky, pokrájené omyté brambůrky. Přidáme jeden najemno pokrájený pórek, pokrájenou nebo nastrouhanou mrkev a vše vaříme s…
V hrnci necháme rozpálit olej.Přidáme cibuli a prolisovaný česnek a necháme restovat cca 3 minuty.Přidáme řepu a brambory a opékáme 5 minut.Vše zalijeme vodou s bujony a…
Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, panenku zbavíme povrchových blanek, smícháme s kořením, kterým dokonale potřeme panenku, nakonec ji jemně pokapeme…
Kuře opláchneme, osušíme, položíme prsíčky dolů, stehna vykloubíme v kyčelním kloubu a velmi ostrým nožem (případně kuchyňskými nůžkami) z obou stran páteře provedeme…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu na kostičky. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme jíšku.Přidáme předvařený hrách, koření a zalijeme…
Růžičky květáku vložíme do 3/4 l vroucí vody, přidáme nepatrně soli, stonky od kopru nebo trošku kopru a nudle. Od varu dáme na sporo. Květák do poloměkka. Nepřevařit.…
Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran posypeme moukou a opečeme na části sádla. Na zbytku sádla osmažíme drobně pokrájenou…
Všechny suroviny na marinádu smícháme, mimo cibule. Do marinády vložíme stehna a vmasírujeme do nich marinádu. Přes noc necháme odležet v lednici.Druhý den nakrájíme…
Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji zesklovatíme, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a ihned zalijeme vodou. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory,…
Připravte si všechnu zeleninu, fazole slijte a dobře properte, nechte okapat. Tempeh rozdrobte prsty, pokud používáte natural, opečte ho s trochou dobré sojové omáčky …
Rybu omejeme,osolíme,nakrájíme a dáme do většího hrnce. Zalijeme litrem vody, přidáme bujon a přivedeme k varu. Zeleninu očistíme, pokrájíme na kostky, cibuli na drobno…
Slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a žampiony na plátky cca 1 cm silné.Do rozehřátého papiňáku (tlakového hrnce) dáme na 3 minutky…
Slaninu si nakrájíme na centimetrové proužky,cuketu ( neoloupanou) na asi 3mm kolečka,cibuli na tenká půlkolečka a česnek na plátky. Vyšší hrnec na polévku si…
Maso naklepeme. Mírně opepříme. Na maso poklademe šunku a 1/4 Nivy. Zabalíme do závitku a sepneme, nebo svážeme. Slaninu nakrájíme na kostičky Pokud máte PH ve kterém…
V pánvi si rozehřejeme 20g másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do sklovata. Pak přidáme na hrubší proužky pokrájené papriky, protlak, vše lehce…
Ladislav Špaček radí, jak se chovat v hotelových restauracích: Na večeři do restaurace jsou dlouhé kalhoty nutností, říká
Lyonský salám a legendární Junior: Téměř stejná uzenina, jen jiné jméno. Vychutnat si ji můžete třeba ve vynikajícím salátu
Louis de Funès byl gurmán. Nepohrdl ale vepřovými ledvinkami nebo zelňačkou a sám si pěstoval bio zeleninu