Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Recept ještě nebyl hodnocenPřepuštěné máslo, které má samo o sobě oříškovou chuť, ještě vyšperkujte solí a směsí jarních bylinek. Vzniklý přeliv se výborně hodí k malým česnekovým těstovinovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Přepuštěné máslo, které má samo o sobě oříškovou chuť, ještě vyšperkujte solí a směsí jarních bylinek. Vzniklý přeliv se výborně hodí k malým česnekovým těstovinovým…
Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a vychucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo a…
Omyté a osušené maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.Cibuli nastrouháme na jemno. Smícháme ji s mlékem, vejcem, kořením, hořčicí a strouhankou.Nakonec vsypeme mouku…
Pokud máte chuť na lehký oběd, určitě vyzkoušejte tento recept. Lososa zapečete v troubě pod zeleninovou krustou z mrkve, jarní cibulky a cukety. Měkké maso pod…
Tento recept kombinuje různé druhy čerstvé zeleniny s výživnými ovesnými vločkami, což vytváří křupavé a syté placičky plné vitamínů a vlákniny. Díky jednoduché přípravě…
Tento výživný a chutný pokrm, který snadno a rychle připravíte, kombinuje šťavnaté kuřecí maso s čerstvou brokolicí a cuketou, což dohromady vytváří zdravou a barevnou…
Křupavý lilek z trouby je zdravou alternativou ke smaženým pochoutkám, která vás překvapí svou chutí i texturou. Plátky lilku pečené do zlatova jsou dokonalým spojením…
Tento tradiční řecký koláč známý také jako spanakopita, je lahodný a aromatický pokrm, který kombinuje křupavé listové těsto s bohatou náplní z čerstvého špenátu, sýra…
Špízy s masem a zeleninou jsou dokonalou volbou pro všechny, kdo milují grilování a pestré chutě. Na špejli se střídají šťavnaté kousky masa s barevnou zeleninou, jako…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Nechcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku? Takovou, na kterou se srdce směje? A jejíž autorství je přisouzeno jedné ze světových kuchařských ikon? Tak…
Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách s nasládlým batátovým pyré a růžičkami brokolice potěší nejen vaše oko, ale i chuťové pohárky. Pokud chcete trochu odlehčit…
Brambory nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do kastrůlku a zalijeme vodou. Přidáme mrkev nastrouhanou na jemném struhadle, bylinky, půl lžičky kopru, bujón a vše…
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami dle chuti, umícháme řídkou…
Na masle orestovat nakrajenou cibulku, pridat nakrajeny porek, pote na male kosticky nakrajenou mrkev a jeste chvili za obcasneho michani restovat. Pote zalit cca 1-1…
Těsto můžete jednoduše vypracovat rukou v míse. Já s oblibou používám mixér, do kterého přidám mouku a sypké suroviny a chlazené máslo a zpracuji mixerem na drobenku a…
Ananasová omáčka: Ananas pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnečku s částí kompotové šťávy naředěné vodou a přivedeme k varu, povaříme doměkka, necháme částečně…
Připravíme vhodnou zapékací misku a poctivě ji vymažeme máslem. Rohlíky a rajčata nakrájíme na kolečka, sýr jsem dala na plátky a ty ještě na půl a kolečka šunky taky na…
Květák krátce povaříme v osolené vodě, pořádně scedíme ( tenhle bod je důležitý, když bude těsto moc mokré, bude se rozpadat) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přidáme…
Pracovní postup Chléb si rozkrojíme na čtverečky tak, aby spodní část zůstala celá, potom vložíme do mezer kousky sýra, šunky,slaniny - nebo na co máme chuť, potřeme…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Pořádně prohněteme a dáme na půl hodiny uležet. Brambory nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu s klobásou nakrájíme na kousky.…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Pořádně prohněteme a dáme na půl hodiny uležet. Brambory nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu s klobásou nakrájíme na kousky.…
Do hlubšího plechu vyloženého pečícím papírem dáme na měsíčky nakrájené, omyté nové brambůrky, červenou cibulku, česnek - celé neloupané stroužky nebo rozpůlené palice…
Z bedel odstraníme nožky, kloboučky očistíme od jehličí a z výtrusnic lehkým poklepem odstraníme případnou nečistotu. Kloboučky rozřízneme na čtyři díly.Rajčata…
Portugalsko-Česko na talíři: Ve sladkém koláčovém mistrovství můžou soupeřit české koláčky proti těm portugalským
Jak připravit výborné vepřenky? Základem dokonalé šťavnatosti je správné maso, čerstvá paprika i způsob smažení
Bramborové placky jako od babičky: Jaký je ideální poměr brambor a mouky?