Marinovaná krkovička s dvojí přílohou
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.Pak na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krkovičku opečeme z obou stran, podle potřeby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.Pak na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krkovičku opečeme z obou stran, podle potřeby…
Polévka: Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přimáčkneme česnek, až se rozvoní, přisypeme 1 PL mouky, krátce orestujeme a přilijeme vývar nebo vodu a kostku…
Polévka: Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přimáčkneme česnek, až se rozvoní, přisypeme 1 PL mouky, krátce orestujeme a přilijeme vývar nebo vodu a kostku…
Maso připravíme podle dalšího záměru.Sůl a prolisovaný česnek smícháme na kašičku.K česnekové směsi přidáme pepř, sladkou papriku, sójovou omáčku a bylinky. Přidáním…
Tuňáka, máslo, hořčici, tvaroh, sýr a bazalku rozmixujeme a dle chuti dosolíme.
Kuře osolíme a potřeme směsí grilovacího koření s olejem. Na vymazaný pekáč dáme papriky s cibulí a na to položíme kuře. Podlijeme maličko vodou. Přiklopíme a dáme péct…
Zapneme si trobu. Ze slaniny si uřízneme 4špalíčky na prošpikování masa,zbytek nakrájíme na menší kostičky.Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky,česnek na plátky a půlky z…
Plátky masa vlhkým, čistým hadříkem otřeme a mírně po obou stranách neklepeme. Maso na okrajích nařízneme a lehce poprášíme pepřem. Naložíme do připravené marinády a v…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí dobře rozmíchané ve vodě) a uhněteme těsto, které necháme nakynout.Vykynuté těsto rozválíme na plech, potřeme…
Nejprve naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a olejem. Necháme odpočinout.Po odležení maso zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran a pak…
Kapustu nakrájame na tenšie rezance.Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kolieska narezanú cibuľu.Med, šťavu, olej, horčicu, rascu a soľ prešľaháme s jogurtom a…
Černou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a vaříme v neosolené vodě cca 25 minut pod poklicí. Vody nedáváme příliš, aby se čočka…
Cviklu očistíme a nahrubo nastrúhame. Zalejeme vodou, osolíme a 10 minút povaríme.Zemiaky nakrájame na menšie kocky a zvlášť v troche osolenej vody s rascou uvaríme…
Na nepřilnavé pánvičce uděláme postupně dvě vaječné omelety.Vařené studené maso natrháme na vlákna a dáme do misky.Mrkev oškrábeme, ředkvičky omyjeme, osušíme papírovou…
Pro ty z vás, kteří úplně nefandí klasickému hamburgeru, máme skvělý tip. V tomto receptu je místo masové placky použit grilovaný hermelín s bylinkami. K hermelínu pak…
Rýžové saláty jsou syté a dají se vytvořit takřka ze všeho, co doma v lednici přebývá. Hodně zeleniny, trochu bílkovin ve formě vajec či masa a dobře ochucená zálivka…
Pokud nevíte, jak připravit cuketu, vyzkoušejte ji osmažit v těstíčku, provoněném vínem a bylinkami. Marinovaná ve směsi aromatického koření, vytvoří společně s lehkým…
Pokud nevíte, jak připravit cuketu, vyzkoušejte ji osmažit v těstíčku, provoněném vínem a bylinkami. Marinovaná ve směsi aromatického koření, vytvoří společně s lehkým…
Mole con pollo je šťavnaté mexické kuře dušené v kořeněné chilli a čokoládové omáčce. Toto jídlo má výrazně kouřovou a lehce nasládlou chuť. Podáváme s rýží nebo s…
Vepřová krkovice, která si chvíli poležela v jogurtové marinádě zkřehne a bude při úpravě rychle hotová. Položte ji na orestovanou zeleninu připravenou na skus a doplňte…
Čočková polévka je to pravé, co nás v podzimním a zimním sychravém počasí zahřeje. Je sytá, hutná, lehce nahradí svačinu či večeři. Dobře ochucená česnekem a bylinkami…
Trhací chléb je ideální přílohou ke grilování. Každý si uštípne ze skládaného bochníčku ochucené kousky nadýchaného upečeného pečiva podle své chuti a hladu. Příprava v…
Tento salát připravíme během chvilky. Stačí nám k tomu čerstvá zelenina, voňavé bylinky, vejce uvařená natvrdo a trochu oleje a citronové šťávy. Ve svěží chuti salátu…
Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Byliny v kuchyni: Heřmánek platí na rýmu, nespavost i vlasy bez lesku
Japonský Nový rok: Zapomeňte na ovar a chlebíčky. Japonci začínají rok zdravě s pěti naplněnými krabičkami a těmito koláčky
Palačinky z tvarohu a pudinku jsou díky tvarohu úžasně vláčné a nadýchané, vanilkový pudink jim dá jemnou vůni