Kapustová polévka s bramborem, houbami a klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenKapusta je v naší kuchyni dost opomíjená, přestože má vysoký obsah vitaminu C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud z ní uvaříte pikantní polévku s bramborami…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapusta je v naší kuchyni dost opomíjená, přestože má vysoký obsah vitaminu C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud z ní uvaříte pikantní polévku s bramborami…
Využít moderní způsoby přípravy s sebou nese úsporu času. Z multifunčního hrnce je oběd opravdu do hodiny na stole. Hovězí na pepři je klasika a máslové hranolky vás…
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme…
Polévek není nikdy dost. Tahle drožďová se zeleninou, ovesnými vločkami a "haluškami" vás zahřeje i zasytí. Vzhledem k použitým energeticky a výživově bohatým surovinám…
Drůbeží maso je zpravidla skvělou volbou, pokud vás tlačí čas a potřebujete opravdu rychle uvařit. Vyzkoušejte tuto směs kousků masa s drobnými žampiony, která je…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Chcete si opravdu pochutnat na pečené krkovici? Připravte ji podle následujícího receptu, díky kterému už nikdy nebude suchá ani tvrdá. Z takto šťavnaté krkovičky se vám…
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme…
Bublaniny s ovocem jsou velmi oblíbené pro svoji možnost zpracovat libovolné ovoce a pro rychlou přípravu. Podávat je můžete prakticky kdykoliv, pro návštěvu, k…
Vydatná krémová polévka, zdravě zahuštěná rozmixovanou zeleninou. Je velmi snadná na přípravu a zvládne jí i začátečník. Množství koření a chilli si upravíte dle své…
Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Do menšího hrnce si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a na něm necháme zesklovatět najemno…
Na 3 porce (6 rolek) jsem použila 2 zadní běhy a 1 kousek hřbetu. Maso jsem omyla, osušila, osolila a vložila do vakuovacího sáčku spolu se 2 stroužky česneku, tymiánem…
V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibulku nakrájenou na půlkolečka a česnek na kolečka. Když je cibulka do hněda, přidejte na kostičky nakrájené maso,…
Krůtí maso nakrájíme na kousky, pórek nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejem ghí a…
Fazolky zalijte vodou a nechte je ideálně přes noc namočené. V hrnci orestujte na přepuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.Po chvilce přidáme na…
Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, okořeníme a dáme do pekáčku. Ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Položíme na zeleninu do pekáčku, navrch ještě poklademe…
Krevety alespoň hodinku nebo dvě předem naložte do marinády smíchané z uvedených surovin, bylinky do ní najemno nasekejte. Pořádně je obalte a nechejte odpočívat v…
Vejce s cukrem, solí, van.cukremm koňakem a rozpuštěným ghee vyšleháme do bohaté husté pěny. Zašleháme ořechy promísené s moukou. Olejem vymazanou a strouhankou…
Do větší mísy nalijeme teplou vodu, přidáme cukr a rozmícháme droždí. Necháme odstát asi minut. Pak přidáme mléko, žloutky, máslo olej. Do mouky vmícháme sůl a…
Sušenky rozdrtíme válečkem v mikrotenovém sáčku, v míse promícháme s moukou, kypřicím práškem, solí a nasekanými ořechy. K rozšlehanému vajíčku přilijeme vlažné mléko,…
Do hrnce dáte vařit mléko a za častého míchání jej zcela vyvaříte, až vám úplně na dně hrnce zůstane hustá bílá hmota, které se v hindštině říká mawa nebo khoya. Mezitím…
Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor.…
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené kousky si…
Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou. Pórek nakrájíme nadrobno, brambory okrájíme a nastrouháme najemno.V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme…
Josef Maršálek připravil sladké mrkvánky z Vysočiny: Přidejte do nich i trochu pepře, doladí to chuť, radí cukrář
Vyhněte se moučným červům i ztvrdlému cukru: 10 rad, jak správně uchovávat potraviny
Nejlepší drinky roku 2022: Léto patří těmto osvěžujícím ombré koktejlům a návratu devadesátek