Biftečky PIKANT
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a každý plátek z jedné strany mírně potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Pak je zlehka obalíme v mouce (přebytečnou sklepnout)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a každý plátek z jedné strany mírně potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Pak je zlehka obalíme v mouce (přebytečnou sklepnout)…
Očistené pokrájané huby varíme v slanej vode cca 5 minút, vychladíme. Cibuľu pokrájame na céčka. Majonézu zmiešame so smotanou, osolíme, pridáme trochu korenia, horčice…
Sýr si dáme do sáčku, zavážeme a vložíme do horké vody. Vaříme do té doby, než nám sýr dostatečně změkne. Měkký sýr rozválíme do tvaru obdelníku. Na náplň smícháme…
Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka. Vepřové maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Maso promícháme s kořením, solí a olejem. Vejce osolíme, opepříme a…
Nejprve si na másle usmažíme vajíčka, ale ne úplně dotuha, trošku osolíme a necháme vychladnout. Sýr a okurku nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme…
Obrané maso z kostí spolu s anglickou slaninou, natvrdo uvařenými vejci a okurkami umeleme na masovém strojku.Přidáme hořčici, majonézu, sůl a pepř. Promícháme a dáme do…
Na sádle zprudka opečeme naklepané, osolené, opepřené roštěnky, vyndáme ven, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, roštěnky vložíme zpátky, potřeme hořčicí, přidáme koření,…
Špekáčiky poprerezujeme priečne aj pozľžne dookola, s medzerami asi 5 mm. Narezané špekáčiky dáme na tanier, zakryjeme a dáme na 2 min na 850 W do mikrovlnky. Potom…
Maso nakrájet na nudličky osolit a naložit do láku z medu, sojovky, džusu, citronu, česneku a zázvoru (můžeme přidat i malinko hořčice). Maso nechat odpočnout 2 hodiny. …
Plátky masa naklepu, osolím, opepřím, potřu z jedné strany hořčicí. Vajíčka rozšlehám s trochou soli a na malé pánvičce upeču tenké omeletky. Ty pak rozkrojím, položím…
Mleté maso ochutíme asi tak jako na sekanou.Pomocí potravinářské folie vyválíme plát, potřeme hořčicí, dáme na proužky nakrájený párek a okurku a poklademe plátky…
Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu. Maso nakrájíme na…
Krkovičku naklepeme na větší plát. Osolíme,pomažeme plnotučnou hořčicí a dáme vrstvu mletého masa, které jsme si připravili smícháním vajíčka, pepře, podravky,…
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu, vmícháme maso a necháme nejméně 2 hodiny marinovat, můžeme nechat i přes noc.V pánvi necháme…
Maso mírně naklepeme, obzvlášť kuřecí, okořeníme a malinko podle potřeby dosolíme - většinou už koření obsahuje sůl, tak někdy ani není třeba. Plátky masa prudce z obou…
Fazuľové lusky pokrájame, povaríme v slanej vode. Schladíme. Majonézu zmiešame so smotanou, horčicou,citrónovou šťavou, Pretlačíme cesnak, okoreníme, vmiešame kôpor.…
Králíka( porce) osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a dáme do pekáče s olejem a cibulí. Podlijeme vodou a upečeme doměkka.Pak vyjmeme králíka a do výpeku vlijeme smetanu…
Okáče obecného očistíme, odstraníme šupinky, ploutve, pokapeme citrónem, osolíme. V misce smícháme olej s polovinou pepřovo-hořčičné marinády a ryby jí celé potřeme i…
Zelí pořádně vymačkáme a nasekáme na drobno. Smícháme s majonézou, křenem a zbytkem surovin.Dochutíme a necháme uležet. Podáváme s pečivem, na jednohubkách a na…
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Tvarůžky, sýr, máslo a hořčicí rozmixujeme (použila jsem tyčový mixér).Pomalu přiléváme smetanu a rozmixujeme do hladké a…
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme s trochou oleje do tlakového hrnce. Na to poklademe maso nakrájené na kostky, špek pokrájený na drobno a žampióny. Krátce orestujeme a…
Maso a cibulku nakrájíme na kousky. Ponorným mixérem šleháme maso, máslo, hořčici, cibulku a sýr.Přidáváme postupně smetanu do požadované konzistence a pořádně vyšleháme…
Na oleji a másle zpěníme cibulku, přidáme celer a krátce osmahneme. Pak přisypeme mouku, asi tři až čtyři minuty mícháme a postupně zaléváme studeným vývarem. Do hrnce…
Uvařenou čočku slijeme, necháme vychladnout. Na pánvičce na kapce slunečnicového oleje orestujeme nakrájenou bílou papriku a cibuli (na skus). Necháme vychladnout…
Pečeme s Ivou: Křupavé kořenové bagety jsou upečené jen z několika surovin. Delším kynutím však získají úžasnou chuť
Ledové pochoutky: V čem se od sebe odlišují zmrzlina, gelato, sorbet, šerbet a granita?
Nečekané překvapení: Kristína Nemčková končí v nejlepší restauraci světa, vítězka MasterChefa hledá nové výzvy