Pomazánka z pečeného bůčku a uzeného masa
Recept ještě nebyl hodnocenZužitkujte zbytky po nedělním obědě. Vzhledem k tomu, že se jedná o tip, jak ze zbytků nedělní pečeně vyrobit další dobrůtku, je třeba množství surovin dávkovat podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zužitkujte zbytky po nedělním obědě. Vzhledem k tomu, že se jedná o tip, jak ze zbytků nedělní pečeně vyrobit další dobrůtku, je třeba množství surovin dávkovat podle…
Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše…
Máte chuť na lehký oběd nebo rychlou večeři? Ochutnejte tento dobrý salát. Křehké listy salátu smícháte s cibulí, sýrem a konzervovaným tuňákem. Všechny chutě spojí…
Dny začínají být teplejší a teplé letní podvečery lákají k rozpálení grilu, na kterém můžeme připravit spoustu dobrot. Z čerstvé zeleniny ze zahrádky můžete připravit…
Pokud vám zbylo grilované maso a nevíte co s ním, použijte ho do jemně nasládlé dýňové omáčky, která se tak stane skvělým snadným obědem či večeří. Vašim strávníkům se…
Pokud vás už nebaví klasický kapr v trojobalu, vyzkoušejte si připravit kapří filátka v marinádě z jogurtu, vajec, hořčice, pepře a soli. Je pouze třeba počítat s tím,…
Tuto dobrotu připravíte během chvilky a vychutnáte si ji i se sklenicí piva. Smažené uzené maso v křupavém pivním těstíčku je skvělé se svěžím salátem, který připravíte…
Kuřecí prsa nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do té dáme lžičku hořčice, plátek slaniny a plátek hermelínu (lze nahradit mozzarelou), upevníme párátkama, opepříme a…
Nejdrive si naslehame ve slehaci /syry, trochu parmazanu, smetanu, vejce, koreni, horcici, kecup,cibuli a petrzelku a a slehame na hustou hmotu. 2/Pak si na vale…
Kuřecí plátky opatrně rozklepeme do šířky, jemně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátek šunky, okurek, hrubě nakrájenou cibuli a svineme do rolky. Shora…
Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké plátky. Fenykel narežeme tiež a pridáme k zemiakom. Osolíme a ochutíme bielym korením. Zeleninu preložíme do vymasteného pekáča. Na…
Kuře uvaříme a polévku necháme k obědu. Obereme a umeleme na masovém strojku spolu se salámem a sýrem. Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme k ostatním surovinám.…
Nakrájíme chleba na plátky, aby vyšly vždy dva krajíčky k sobě. Z jedné strany chleby osmažíme na sádle nebo na oleji. V hrníčku si rozkvedláme 2 vejce se špetkou soli.…
Ve čtvrt litru mléka rozpustíme droždí. Z kostky másla ukrojíme cca 2 cm, opražíme na něm polohrubou mouku. Na to nalijeme mléko s rozpuštěným droždím a uvaříme docela…
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a utřeným česnekem.Dáme do lednice třeba i na několik dní, masu to neublíží, spíše naopak,…
Cibulku nakrájíme na co možná nejmenší kostičky a smícháme s majonézou a hořčicí.
Z těsta odkrojíme menší třetinu na mřížky. Zbylé těsto vyválíme do kruhu kousek většího než je kulatá forma, aby byly i strany pokryté těstem. Dno propícháme vidličkou a…
Kotlety omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný pekáč. Nemusíme klepat. Potřeme vrstvou hořčice, kečupu, poklademe cibulí a nakonec položíme plátky sýra a…
Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme. Poklademe plátky angl. slaniny a…
Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Zapékací mísu vysypeme mraženou zeleninou a poklademe cibulí nakrájenou na půlměsíčky. Na zeleninu…
Uvaří se kaše a nechá se vychladnout. Do vychladlé kaše zašlehat majolku, přidat hořčici, pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu.
Do majolky jemně nastrouháme mrkev, křen a přidáme jemně nasekanou cibulku.Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a dobře promícháme.
Bramboru si dáme celou ve slupce vařit do osolené vody. Mezitím si spařím 3/4 rajčete (klidně i celé a na ozdobu si nakrájíme druhé). Odstraním zněj slupku a v…
Maso nakrájíme na drobné kousíčky. Očištěné žampiony a sýr nastrouháme na hrubo. Maso a všechny zbylé suroviny smícháme a utvoříme směs, ze které půjdou tvarovat…
Pečeme s Ivou: Křupavé kořenové bagety jsou upečené jen z několika surovin. Delším kynutím však získají úžasnou chuť
Ledové pochoutky: V čem se od sebe odlišují zmrzlina, gelato, sorbet, šerbet a granita?
Nečekané překvapení: Kristína Nemčková končí v nejlepší restauraci světa, vítězka MasterChefa hledá nové výzvy