Švýcarská vejce
Recept ještě nebyl hodnocenZapékací mističku vymažeme máslem (nebo olejem)a poklademe houskou nakrájenou na plátky.Na každý kousek housky dáme plátek Ementálu.Pak jedno vajíčko rozšleháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapékací mističku vymažeme máslem (nebo olejem)a poklademe houskou nakrájenou na plátky.Na každý kousek housky dáme plátek Ementálu.Pak jedno vajíčko rozšleháme…
Kysané zelí uvaříme, slijeme vodu a nakrájíme najemno. Pokud použijeme čerstvé zelí, rozčtvrtíme ho, asi 15 minut povaříme, vychladlé a okapané rovněž nakrájíme najemno.…
Na oleji osmažíme drobne nakrájanú cibuľu, vlejeme 9 rožšľahaných vajec, osolíme a osmažíme ich. Nenecháme vysušiť, necháme mierne zatuhnúť, vychladíme.Žemle namočíme do…
Nakrájíme pórek na kolečka, spaříme a dáme do hrnce s vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 5 minut. Připravíme si světlou jišku, polévku zahustíme, povaříme. …
Pokrájené houby orestujeme s mletým masem na sádle, na zlatavě opečené cibulce.Uzenou slaninu si pokrájíme na kousky, přidáme k ní orestované houby a v mléce namočené…
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do…
Na tuku necháme zpěnit cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená játra a chvíli za častého míchání restujeme a pak necháme trošku zchladnout. Pečivo nakrájíme na kostky,…
Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme změknout, poté zbavíme přebytečné tekutiny. Maso smícháme s nastrouhaným vymačkaným jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně…
Na pánev rozehřejeme směs másla a olivového oleje, pokrájené slaniny a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhanou mrkev a posekanou petrželku. Trochu…
Na pánev rozehřejeme směs másla a olivového oleje, pokrájené slaniny a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhanou mrkev a posekanou petrželku. Trochu…
Houby nakrájíme, orestujeme na sádle, kde jsme zpěnili cibuli. Přidáme mleté maso a dodusíme. Housku namočíme do mléka, dáme směs a dochutíme kořením. Promícháme, aby se…
Česnek prolisujeme a smícháme se solí a asi 4 lžícemi oleje. Žampiony a cuketu nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Housky rozkrojíme, řezné plochy potřeme…
1. Do mísy dáme na plátky nakrájené housky a zalijeme je mlékem. Necháme cca 5 minut máčet. 2. Pak k tomu přidáme ostatní ingredience a rukama vše dobře propracujeme.…
Oloupaný celer a sýr nastrouháme a smícháme. Navršíme na rozkrojené housky a v troubě vyhřáté na 180°C zapečeme. Podáváme teplé.
Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší). Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce…
Filé a sardinky aj s olejom rozmixujeme alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, vňate, vajíčko, korenie, soľ ( pozor na solenie, sardinky…
Vymačkáme zvlášť jitrnice a jelita, rozmačkáme vidličkou, pokud jsou hodně masové, zahustíme trochu strouhankou.Pekáček vymažeme sádlem, kysané zelí trochu vymačkáme a…
Jablka opereme, nakrájíme, zbavíme jádřinců a dáme do hrnce, přidáme nakrájenou housku a trochu celé skořice. Potom vše zalijeme horkou vodou, zakryjeme a vaříme, až se…
Nejdříve zapneme troubu na 180°C.Najdeme vhodný pekáč, vylijeme ho olejem a vložíme kuřecí křídla (polovinu pekáče necháme volnou na nádivku). Maso osolíme a okořeníme.…
Syrové oloupané brambory nastrouháme najemno,přes utěrku vymáčkneme vodu,z uvařených brambor uděláme kaši a smícháme ji se syrovými bramborami,mírně osolíme.Housky…
Syrové oloupané brambory nastrouháme najemno,přes utěrku vymáčkneme vodu,z uvařených brambor uděláme kaši a smícháme ji se syrovými bramborami,mírně osolíme.Housky…
1 kg vařených studených brambor oloupeme a ustrouháme. Přidáme asi 30 dkg mouky, jedno vejce a trochu soli. Vše na vále propracujeme, aby vzniklo tužší těsto, z něhož…
Narezanú anglickú slaninu orestujeme, premiešame s rožkami a najemno pokrájanou kapustou. Primiešame vajcia rozšľahané v smotane, soľ a múku. Z cesta formujeme guľky (…
Nejlépe z bukového dřeva vytvoříme základ pro roštování. Točenec potřeme grilovací směsí a z každé strany roštujeme cca 7 minut. Housku rovněž potřeme grilovací směsí a…