Mřížkový tvarohový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin uděláme rychle těsto a dáme ho aspoň na půl hodiny do ledničky.Tvaroh ušleháme s kefírem, cukrem, moukou, aromatem a ořechy.Ušleháme pevný sníh a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených surovin uděláme rychle těsto a dáme ho aspoň na půl hodiny do ledničky.Tvaroh ušleháme s kefírem, cukrem, moukou, aromatem a ořechy.Ušleháme pevný sníh a…
Do nádoby pekárny nasypeme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Nastrouhaný sýr promícháme s nasekanou petrželkou.Hotové vykynuté těsto…
Z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout…
V mléce si uvaříme pudink a necháme chládnout. Smícháme všechny ingredience na těsto a nalejeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a…
V míse najednou promícháme všechny ingredience - mouku, cukr, vejce, kakao, olej, kefír, skořici, jedlou sodu a vanilkový cukr. Vzniklé těsto nalijeme na pečicím…
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme.Přidáme vejce, kefír a olej.Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a pomoučněný plech.Dáme péci na 180°C cca 20 minut…
Ingredience odvažte a uhněťte z nich těsto. Pomocí kuchyňské váhy odvažte 60 g kousky těsta, z nich poté udělejte kuličky. Kuličky zploštěte mezi dlaněmi a palcem a…
Chuť slaných palačinek získá přidáním nastrouhané cukety do těsta zcela jiný rozměr. Zeleninové palačinky z cukety a petrželové natě servírujeme naplněné zakysanou…
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme…
Pokud máte rádi velmi sladké moučníky, tuto buchtu si jistě oblíbíte. Kakaové těsto s kefírem je velmi snadné na přípravu. Po upečení ho potřeme krémem ze…
Kefírové lívanečky z banánů a jablek můžete připravit jako pohoštění pro vaše ratolesti na dětskou oslavu, nebo jako sladkou snídani, která vám zpříjemní start do nového…
Nové brambory jsou první sklizní na konci jara. Jsou plné vitaminu C a mají méně škrobu. Jsou vhodné na pečení, proto si z nich můžeme připravit tento skvělý pokrm.…
Meruňky patří mezi naše oblíbené letní ovoce. Skvěle je můžeme zakomponovat do koláče z kefírového těsta. S drobenkou, kterou je zasypeme, tvoří dokonalé spojení. Koláč…
Skvělý jablečný koláč s křupavou drobenkou, vonící po skořici, se perfektně hodí k nadcházejícímu podzimu. Příprava je snadná a rychlá, ani jablka nemusíte loupat. Díky…
K podzimu neodmyslitelně patří moučníky, provoněné skořicí a jablky. Výborná buchta, s čokoládovou polevou na povrchu, je krásně vláčná, šťavnatá a plná jablek. Doslova…
Pokud občas dostanete chuť na lívance, vyzkoušejte tyto plněné nastrouhanými jablky, jistě vás jejich chuť nezklame. Posypané cukrem a třeba i skořicí budou báječně…
Příprava tohoto dezertu je velmi jednoduchá, ale je potřeba započít ji přibližně půl dne předem. Tolik času totiž potřebují semínka chia, aby krásně změkla a vytvořila…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný. Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký. Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte…
Z kefíru a mouky ručním šlehačem připravíme palačinkové těsto a necháme chvilku odpočívat.Nivu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, vmícháme do připraveného těsta…
Kefír nalejeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou heru s moukou a práškem do pečiva. Přidáme vejce a vypracujeme řídké těsto. Plech vymastíme, vysypeme hrubou moukou a…
Ušleháme rozehřáté máslo, moučkový a vanilkový cukr, vejce a kefír, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pekáč vymažeme tukem, vysypeme hrubou…
Metličkou rozmícháme do úplného rozpuštění Galaretku v 200 ml horké vody (můžeme přihřívat ve vodní lázni) a pak vmícháme 300 ml kefíru. Dáme vychladit. Na dno formy…
Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách hustě vetřeme koření Adžika. V uzavíratelné nádobě proložíme kefírem a necháme nejlépe do druhého dne…
Do větší misky nalijte kefírové mléko s vodou a nasypte chia semínka. Dobře pormíchejte a nechte chvíli stát na lince (alespoň čtvrt hodinky). Semínka během namáčení…
Anna Jagellonská: „Matka národa“ měla každý den na talíři hovězí vývar, často i úhoře, volavku nebo jeřába
Přezrálé ovoce lze stále skvěle zužitkovat: Z jahod či pomerančů vyrobíte skvělou zmrzlinu, z banánů osvěžující lízátka
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář