Pomazánka z košťálů na způsob hummusu
Recept ještě nebyl hodnocenKošťály podlijeme trochou vody (stačí přibližně 1/3 hrnku) a uvaříme doměkka, podle druhu zeleniny to trvá asi 10-20 minut). Uvařenou zeleninu necháme vychladnout. Poté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Košťály podlijeme trochou vody (stačí přibližně 1/3 hrnku) a uvaříme doměkka, podle druhu zeleniny to trvá asi 10-20 minut). Uvařenou zeleninu necháme vychladnout. Poté…
Nejdříve si připravíme omáčku. V kastrůlku si svaříme vodu, víno a protlak. Přidáme nakrájenou šalotku a na mírném ohni zredukujeme. Poté necháme vychladnout a…
Z oleje a koření připravíme marinádu. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, potřeme je marinádou.Na dno hlubšího pekáče dáme kolečka cibule, položíme na ně kolečka pomerančů,…
Kuskus připravíme dle návodu. Kuřecí maso omyjeme, pokrájíme a okořeníme. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji, přidáme maso a lehce osmahneme ze…
Mleté maso si okořeníme, nakrájíme do něj cibuli a prolisujeme česnek. Zakápneme několika kapkami Radlera a dáme odležet.Očistíme si batátu a dáme vařit do slabě…
Pohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe,…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Květák rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme ve vodě. Stačí necelých 10 minut. Necháme ho okapat a oschnout.Než květák oschne,…
Játra očistíme od blan, omyjeme, osušíme a přes fólii jemně naklepeme. Pak potřeme olejem, posypeme chilli kořením, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekaným rozmarýnem a…
Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu). Oloupeme…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a chilli koření. Necháme cca 2 hodiny odležet.Na pánev, kde…
Předehřejeme troubu na 220°C.Do hrnce s vodou dáme hrst provensálských bylinek, vodu osolíme.Žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky.Během vaření si…
Nejprve trochu z historie: O sýrové lahůdce, která někomu smrdí, ale nám labužníkům voní tak, že se nám hned sbíhají sliny, najdete první zmínky už z roku 1452. Samo…
Dýni očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Hokaido není potřeba loupat pouze odstraníme případnou poškozenou část. Brambory očistíme, oškrábeme a obojí…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Půvabná Natálie Kočendová to před světovou soutěží neměla lehké. Zatímco tvrdě dřela a držela stravu, její přítel neodolal fastfoodům
Vítězka Peče celá země Martina pokřtila svoji kuchařku: Tekly slzy štěstí, bouchalo šampaňské a ochutnávaly se trubičky s nivou
Originální kytice k jídlu pro mlsné jazýčky!