Kuřecí prsa na víně a žampionech
Recept ještě nebyl hodnocenPrsa rozkrojíme podélně na poloviny, abychom měli 4 kusy.Zlehka naklepeme přes fólii a osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak maso obalíme v hladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prsa rozkrojíme podélně na poloviny, abychom měli 4 kusy.Zlehka naklepeme přes fólii a osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak maso obalíme v hladké…
Chystáte sváteční oběd a nemáte nápad? Vyzkoušejte tyto kuřecí roládky plněné šunkou a paprikou. Po rychlém opečení je dusíme doměkka na kari základu ze špeku a cibule,…
Křehké nudličky z vepřového masa, marinované společně s brambory v sójové omáčce, okořeněné kari kořením, poslouží jako snadný oběd nebo večeře, když nevíte, co zrovna…
Záviny z listového těsta můžeme připravit naslano i sladko a naplnit je podle své chuti. Vyzkoušejte tuto kombinaci restovaných žampionů, pórku a kari koření a uvidíte,…
Ochutnejte tyto bramborové placky, které v sobě ukrývají výtečnou masovou směs z kvalitního masa. V každé z nich se mísí chuť křupavého smaženého povrchu a bohaté,…
Sladká chuť medu nepatří jen do moučníků, skvělá je i v kombinaci se slanou sójovou omáčkou. Dobře ochucené proužky kuřecích prsou orestujeme a poté podusíme. Na závěr…
Talíř teplé polévky, plné zeleninové chuti, nesmí na jaře chybět. Kari koření dodá polévce šmrnc a smetana ji krásně zjemní. Polévku podáváme s dokřupava upečenými…
Základem chutných karbanátků je dobře okořeněné mleté maso. Jsou opravdu šťavnaté a krásně voní po rozmarýnu. Pečené karbanátky můžeme podávat s vařeným bramborem, nebo…
Křupavou pečenou cizrnu ochucenou kořením můžeme přidat do polévky místo krutonů, nebo ji podávat jako zdravější alternativu brambůrků. Ochutit ji můžeme bylinkami,…
Snadný bezmasý pokrm zvládnete připravit během chvíle. Tofu v omáčce z kokosového mléka, s lehkým nádechem kari a sójové omáčky, můžete zvolit jako rychlou večeři, nebo…
Výraznou chuť čerstvého zázvoru využijeme při přípravě tohoto snadného oběda. Marinované vepřové maso ochutíme kari kořením a smažíme s kousky cukety. Vše na závěr…
Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a…
Krůtí maso se těší veliké oblibě, je dietní a zároveň obsahuje velké množství bílkovin. Pokrm, ve kterém se snoubí kombinace špenátu, krůtího masa a aromatického kari,…
Tato omeleta je vynikající volbou pro každého, kdo hledá rychlý a výživný pokrm plný chuti. Šťavnaté kousky kuřecího masa se dokonale doplňují s jemně opečenými žampiony…
Zelenina na kari je svěží a aromatický pokrm inspirovaný indickou kuchyní, který nabízí bohaté chutě a pestré barvy v jednom talíři. Směs sezónní zeleniny je dochucena…
Receptů na zpracování cuketové úrody není nikdy dost. Čalamáda z cuket a paprik má opravdu všestranné využití, perfektně se hodí do burgerů, sendvičů nebo ke grilovanému…
Toto rizoto vás jistě zaujme, pokud máte rádi kombinaci masa a sladkých chutí. Opečené kuřecí maso, kousky nasládlé dýně a rozinky ochucené kari kořením tvoří zajímavou…
Vepřová kotleta patří mezi oblíbené druhy masa, je pěkně šťavnatá a připravíme ji během chvilky na pánvi. Podlitá výpekem a potřená jablečným pyré s trochou kari chutná…
Dýňová polévka s kari kořením a zázvorem vás doslova rozehřeje. Skvěle se hodí jako sytí podzimní večeře, jen tak s oblíbeným pečivem. Posypka z restované slaninky udělá…
Růžičková kapusta má svoji sezónu v zimních dnech, kdy ji můžeme zakomponovat do různých pokrmů. Nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu a stačí jí málo surovin k dochucení.…
Mrkev a celer nakrájíme na nudličky, cibulku na kolečka. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a zeleninu na něm orestujeme cca 5 minut na mírném ohni. Kuřecí paličky osolíme…
Na tuku zpěnit nakrájenou cibulku, přidat mandle, rozinky, kari, orestovat. Potom přidat maso z kuřete, pepř, podlít šťávou (nemáme-li, pak vývarem nebo vodou).…
Maso nakrájíme na kostky, zakapeme olejem, zalijeme sojovou omáčkou ve které jsme rozmíchali mletý pepř. Přidáme drcený česnek, kari koření, koření gyros a povidla.…
Pečeme s Ivou: Netrápit se zaplétáním pramenů? Nádherná vánočka je pečená ve staré kameninové formě po mamince
Tipy, jak zhubnout nadbytečná kila bez drastické diety
Co se jedlo na Starém bělidle? Babička Boženy Němcové měla k snídani kyselo, k obědu brambory, maso bylo jen v neděli