Zapečený květák s vepřovým masíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na tenké plátky, osmahneme v pekáčku na trošce oleje- nejlépe olivovém. Okořeníme a stáhneme z plotny. Přidáme očištěný na růžičky nakrájený květák,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na tenké plátky, osmahneme v pekáčku na trošce oleje- nejlépe olivovém. Okořeníme a stáhneme z plotny. Přidáme očištěný na růžičky nakrájený květák,…
Kuřecí maso pokrájíme na kostky a dobře promícháme spolu se všemi surovinami - kromě cibule. V lednici necháme chvíli odležet.Na troše oleje restujeme krájenou cibuli,…
Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte.…
Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, promícháme se 2 lžícemi oleje a dáme péct na 25 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů (konvenční ohřev).Na 2…
Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli,…
Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli,…
Kuřecí maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, nasekanou pažitku, majoránku, prolisovaný česnek, hořčici a strouhanku.Dobře…
Využít na ochucení krůtích plátků čerstvý medvědí česnek je výborný nápad. V jogurtové marinádě zkřehlé maso ochucené jarní bylinkou bude skvělým obědem. S přílohovým…
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na větší proužky. Ve wok pánvi (nebo na vyšší pánvi) zprudka na rozehřátém oleji osmahneme do křupava.Přidáme pórek na kolečka,…
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Ryby by měly být pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Inspirujte se a připravte skvělou zapečenou tresku. Filety stačí okořenit, přidat kari, posypat pórkem a na…
Kuřecí nudličky na kari se smetanovou omáčkou jsou takovou rychlovkou, když zrovna nemáte čas dlouze vyvařovat. Podávat je můžete s rýží, hranolkami či těstovinami. V…
Oblíbená dyňová polévka je velmi snadná na přípravu a do 30 minut je hotová. Pokud se v nadcházejícím chladném období potřebujete zahřát a zasytit a přitom nezatížit…
Lahodná krémová polévka je díky smetaně krásně jemná. Batáty a jablka jí dodávají nasládlou chuť. Díky kari koření, zázvoru a limetce má polévka exotický nádech. K…
Smícháme tvaroh, tuňáka, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, kari, pepřem a mažeme na celozrnné pečivo. Poklademe nakrájenými vajíčky a posypeme jarní cibulkou.…
Kuskus připravíme dle návodu. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pórek a papriku a necháme osmažit. Po chvilce přidáme kukuřici a žampiony, kuskus a necháme…
24 hodin dopředu namočené sojové boby uvaříme ve vodě do měkka, nahrubo rozmixujeme ponorným mixérem, opět uvedeme do varu, přidáme bujón, vaříme ještě cca 5 minut a…
Na oleji orestujeme dozlatova cibulku, přidáme na kousky pokrájené kuřecí maso. Když maso pustí šťávu, přidáme kari koření, sušený zázvor, utřený česnek, sůl, pepř a…
Směsi z kuřecího masa se těší veliké oblibě, hlavně pro svojí nenáročnost na přípravu. Vyzkoušejte kuřecí směs na indický způsob, s kokosovým mlékem a okořeněnou kari a…
Chladnější podzimní dny jsou jistě důvodem k častějšímu vaření polévek. Ze sladké mrkve můžeme snadno uvařit lahodnou krémovou polévku dochucenou exotickým kari kořením…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme všechna koření, trochu necháme zavonět, přimícháme rajský protlak, česnek a rozdrobíme masox. Do tohoto základu dáme podusit nakrájené…
Kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky.V misce smícháme maso se solí, pepřem a lžičkou kari koření.Cibuli nakrájíme nadrobno.Na pánvi wok nebo v hrnci rozpálíme trochu…
Bezlepková kuchyně nemusí být vůbec nudná. Pokud se musíte ze zdravotních důvodů vyhýbat lepku, je polévka podle našeho receptu právě pro vás. Jednoduchá, rychlá, sytá a…
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na půl a na měsíčky. Smícháme si marinádu, vložíme maso a cibuli, řádně promícháme a necháme nejlépe přes noc marinovat. Lžící…
Staročeské perníčky: Potřebují med ve správné konzistenci, voňavé koření a dostatek času na odležení, aby byly vláčné
Slané tyčinky s medvědím česnekem: Křehoučké a lehce aromatické tyčinky božsky chutnají, přitom jsou snadné
Vyzkoušejte italskou vánoční klasiku panettone s hruškami!