Zapečené brambory s barevnou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory omyjeme, pokrájíme na osminky. Zeleninu pokrájíme na kolečka nebo na kostičky.Promícháme s brambory. Podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory omyjeme, pokrájíme na osminky. Zeleninu pokrájíme na kolečka nebo na kostičky.Promícháme s brambory. Podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a…
Rozehřejeme gril. Papriky omyjeme, osušíme a nad mírným plamenem opékáme, až slupka zčerná. Pak je vložíme do sáčku nebo misky, dobře uzavřeme a necháme zapařit. Tím se…
Rozehřejeme větší hrnec s olejem a dáme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme lilek s cuketou a prolisovaným česnekem, krátce opečeme, osolíme, opepříme a…
Lilek nakrájíme na větší kousky (viz foto), posolíme, necháme půl hodiny vypotit a poté osušíme. Mezitím očistíme žampióny (stačí utěrkou), nakrájíme cukety na cca 2…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Tento pokrm nabízí dokonalou rovnováhu mezi lehkostí a sytostí, kdy každé sousto přináší kombinaci svěžích rajčat a jemného lilku, obaleného v hladké omáčce. Tento…
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do…
Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na…
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé…
Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
Oblíbený tatarák můžete připravit i ve verzi vhodné pro vegetariány. Zeleninový tatarák, kde hraje prim lilek, je příjemně ochucený kapary, worcestrovou a chilli omáčkou…
Tento recept využívá jemný kuskus, který se skvěle doplňuje s nasládlou chutí cukety a další čerstvé zeleniny. Směs je ochucena aromatickými bylinkami a sýrem, což jí…
Tento vegetariánský pokrm si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu, která využívá čerstvé sezónní suroviny, jako jsou lilky, cukety, rajčata a brambory.…
Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a…
Snadný a rychlý pokrm pro milovníky vegetariánské kuchyně zvládnou i začátečníci. Jídlo stihnete připravit do 30 minut, pochutnáte si a tělu dodáte spoustu prospěšných…
Lilek zapečený s bramborovou kaší je chutný a jednoduchý pokrm, který spojuje jemnou chuť lilku s krémovou bramborovou kaší. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít…
Kus dobře upečeného vepřového bůčku zajisté přijde k chuti všem vašim strávníkům. Vepřový bůček na pivě, pečený společně se zeleninou voní krásně po bylinkách a česneku.
Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na…
Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na…
Baklažán umyjeme, poprepichujeme a dáme piecť v celku do rúry - 200 st. - asi 35 min., kým nesčerná a nezošúverí sa koža. Ideálne je baklažán grilovať v celku, dostane…
Lilek nakrájíme na úzké dlouhé nudle. Nudle posypeme kořením - pepřem, sušeným česnekem a paprikou. Kdo chce, může zkusit i jiné koření podle chuti. Vejce rozšleháme s…