"Voňavá" tarhoňa
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve připravíme lilek. Přepůlíme jej, nakrájíme do něj mřížky, osolíme a necháme vypotit cca 20 minut. Pak lilek otřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme jej péct do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve připravíme lilek. Přepůlíme jej, nakrájíme do něj mřížky, osolíme a necháme vypotit cca 20 minut. Pak lilek otřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme jej péct do…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, ideální pro ty, kdo hledají zdravé a výživné…
Pečená zelenina s černuchou je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje pestré barvy a chutě pečené sezónní zeleniny s jemně pikantním aroma černuchy. Černucha, známá také…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Tato kombinace měkkého lilku, šťavnatých žampionů a rozpuštěného sýra vytváří lahodný…
Mleté maso s lilkem je skvělým základem nejen pro chutné špagety, ale i pro další kreativní pokrmy. Kombinace šťavnatého masa a jemně opečeného lilku, dochucená…
Pokrmy inspirované indickou kuchyní jsou plné zeleniny, výrazného koření a také pikantní chuti. Chutnou a snadnou zeleninovou směs z lilku, rajčat a cizrny si můžete…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.Houby,lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.Na pánvi rozehřejeme 2lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní…
Tento pokrm je ideální jako hlavní chod pro vegetariány i pro milovníky exotických jídel. Připravte si tuto barevnou a voňavou delikatesu a užijte si výlet do světa…
Zapečený plněný lilek s uzeným eidamem a křupavou slaninou je dokonalou kombinací chutí, která vás přenese do světa lahodných gurmánských zážitků. Tento recept je…
Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro…
Tento pokrm, připravovaný na sladko-slaný způsob, spojuje jemnost lilku s karamelizovanou cibulí, rajčaty, česnekem a voňavým kořením. Výsledkem je výrazná a…
Nakládaný lilek je pochoutka, kterou můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo například přidat do salátů. Díky naložení je vláčný, měkký a voní po tymiánu. K…
Hustá zeleninová polévka s pohankou je výživný a sytý pokrm, který zahřeje a dodá tělu potřebnou energii. Tato bezlepková varianta klasické zeleninové polévky je ideální…
Maso dáme do mísy a před přidáním veškerých přísad dáme do masa trochu ledové vody a promícháme(rada babiček, maso tak bude šťavnatější). Vmícháme tři špetky pepře, tři…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
Během dne bychom měli konzumovat dostatek zeleniny. S tímto pokrmem to půjde snadno. Opečený lilek s bylinkami, česnekem a další zeleninou je dochucený balsamikovým…
Těstoviny s jakoukoliv omáčkou jsou zárukou rychlého a pokrmu. Zejména v létě, kdy ze zahrady sklízíme její plody, můžeme takovou omáčku připravit třeba z lilku a cukety…
Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako…
Těstoviny s lilkem, rajčaty a žampiony jsou skvělým spojením chutí, které potěší každého milovníka zeleninových jídel. Lehce opečený lilek, šťavnatá rajčata a voňavé…
Nápadů jak zpracovat úrodu zeleniny, není nikdy dost. Za pomoci pomalého hrnce zvládnete velice snadno připravit zeleninovou omáčku, která se perfektně hodí nejen na…
Maso nakrájíme na proužky. Lilek nakrájíme na čtvrtkolečka, cibuli na nudličky, mrkev na hranolky, papriku na klínky, rajčata na čtvrtky a česnek na plátky.V pánvi…
Lilek rozřízneme, nařežeme na čtverečky, posypeme lehce skořicí a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na 25 min.Upečený lilek vyjmeme,…