Špagety s tuňákem, hráškem a ricottou
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme,…
Zavináče stáhneme z kůže a odstraníme všechnu náplň ( cibuli, zelí ). Nakrájíme na proužky. Jablko oloupeme a nakrájíme na osminky a poté na tenké plátky. Jarní cibulka…
1. V malé hrnci zahřejeme vodu a cukr, dokud se úplně nerozpustí a voda je čirá. 2. Necháme vychladnout a přidáme limetkovou šťávu. 3. Oloupeme broskve, např. škrabkou…
Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují použit místo 500 ml vody pouze 400 ml). Zahřejte smetanu a cukr v kastrůlku až k bodu varu. Pak za…
Mango oloupeme, dužinu v plátcích oddělíme od pecky a pokrájíme na kostičky. Zázvor oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka. Kostky manga,…
Koktejl mícháme přímo ve sklenici, nejprve si ji vychladíme.Dobře omytou limetku nakrájíme na 8 dílků a dáme je na dno sklenice na whisky.Přidáme dvě lžíce cukru a…
Meloun omyjte, osušte, rozkrojte a vydlabejte dužinu. Zbavte ji jadérek, dejte do mixéru a rozmixujte. Přimíchejte pár kapek limetkové šťávy a hmotu nandejte do…
Lososa nakrájejte na drobné kousky. Vložte do misky, zasypte drobky žemle, přilijte vejce a ochuťte koriandrem, solí a pepřem. Špenát nakrájejte na jemné proužky a…
Řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na hodně tenké nudličky. Olej s hořčicí a limetkovou šťávou důkladně rozšleháme vidličkou, přidáme řepu, lehce osolíme,…
Pak choi rozpůlíme, opláchneme a vložíme na 2 minuty do vařící vody. Vyndáme sítkem, ihned zchladíme v ledové vodě a necháme dobře okapat. Do zapékací misky dáme…
Ovoce i zeleninu omyjeme a na papírové utěrce necháme oschnout. Hrušku rozkrojíme a vyndáme jádřinec. Pomocí škrabky nebo nože do misky nakrájíme hrušku na julienne…
Do hrnce vložíme skořici, omyté citrusy a nakrájené, levanduli jak sušenou tak i čerstvou. Vše zalijeme 1l vody. Směs přivedeme k varu a necháváme probublavat 15…
Nudle dáme do nádoby určené pro MVT, zalijeme vřelou vodou a dáme vlnit na 6 min/ 800 W ( nebo uvaříme klasicky dle návodu na obalu), hotové scedíme, propláchneme…
Čerstvé nebo rozmrazené krevety opereme a osušíme. Připravíme marinádu z 1 lžíce medu, špetky soli, 1 nasekané chilli papričky, šťávy z půlky limetky, zázvoru a…
Z koriandru, limetkové šťávy a oleje vytvoříme marinádu. Rozmrazíme krevety ve studené vodě, poté je vložíme do marinády alespoň na hodinu.Mezitím můžeme připravit salsu…
Z prísad vymiesime hladké cesto. Necháme ho v chlade cca 1 hod odpočinúť. Potom vyvaľkáme a vykrajovačkou vykrajujeme ozubené kolieska. Zložíme na plech.Z bielkov…
Jako první připravíme mátový čaj. Necháme luhovat 12 minut. Poté čaj schladíme.Do mixéru vložíme borůvky, chia seminka a zalijeme vychlazeným čajem. Vše rozmixujeme…
Nejdříve si předehřejte troubu na 200° C. Oloupejte a rozdrťte stroužky česneku a připravte si zeleninu. Papriku rozkrojte, odstraňte stopku a zrníčka, a nakrájejte na…
Makaróny, mohou být i špagety, uvaříme dle návodu na obalu. Hotové scedíme a dáme do velké mísy. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a na nudličky.…
Prvně připravíme omáčku z červené kari pasty. V hrnci rozpálíme olej a přidáme kari pastu, zalijeme kuřecím vývarem a kokosovým mlékem, přidáme cukr, promícháme a…
Do mísy nalijeme olej, ocet, šťávu z limetky a cukr. Vše pečlivě promícháme a poté vmícháme nakrájenou chilli papričku a bylinky.
Předehřejte troubu na 175°C. Vyložte pečícím papírem dortovou kulatou forku s odnimatelným dnem. Ručně nebo v kuchyňském robotu rozdrobte sušenky. Rozehřejte máslo či…
Předehřejte troubu na 175°C. Vyložte pečícím papírem dortovou kulatou forku s odnimatelným dnem. Ručně nebo v kuchyňském robotu rozdrobte sušenky. Rozehřejte máslo či…
Předehřejte troubu na 175°C. Vyložte pečícím papírem dortovou kulatou forku s odnimatelným dnem. Ručně nebo v kuchyňském robotu rozdrobte sušenky. Rozehřejte máslo či…
Kdy sklízet brambory? Záleží na odrůdě, ale vadnoucí a zaschlá nať je jasným pokynem vzít rycí vidle a pustit se do toho
Crème brûlée: Tak trochu jiný pudink voní vanilkou a díky karamelové krustě nahoře chutná božsky
Delikatesy z hub: Falešné škvarky z bedel a masáků, hříbková slanina nebo houbová paštika chutnají božsky