Božský jahodový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenElektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem,…
S mixérem vymícháme všechny mokré suroviny a postupně přidáme suché části. Po takto vytvořené směsi, přidáme do těsta nadrobno nalámanou čokoládu. Z těsta vytvoříme cca…
Vymažte zapékací mísu máslem a na dno rozetřete část povidel. Okrájejte kůrky z toustového chleba a na pečícím papíru položte tři vedle sebe, rozválejte (tím se spojí),…
upéct dortík, udělat krém a modelovat a modelovat
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Mezitím si do mísy dáme mouku, karobový prášek a prášek do pečiva. Promícháme, přidáme vejce, slad a olej. Začneme šlehat a postupně…
Ve vodní lázni si rozpustíme máslo a přidáme k němu pivo a cukr. Rozmícháme a sundáme z lázně. V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s vejcemi. Přidáme k máslu s…
Máslem vymazané zapékací mističky vysypeme polovinou vanilkového cukru. V připravené misce rozmačkáme banány a promícháme s citrónovou šťávou s druhou polovinou…
Pomocí elektrického mixéru rozmixujte žervé, cukr a semínka z rozkrojeného lusku. Mixujte, dokud se vše zcela nepropojí.Vzniklým krémem naplňte pytlík na polevu (stačí i…
Nejprve máslem vymažeme rozkládací dortovou formu o průměru 28 cm.Na křehké těsto utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme špetku soli, mouku, vanilkovou esenci,…
Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu Přisypeme ořechy, kokos, vanilkový cukr, lžičku skořice, lžičku citronové šťávy a trochu vyškrábeme vanilkový lusk Nakonec…
Mandlový nápoj: Mandle oloupeme(nejlépe se dají oloupat, když je spaříte horkou vodou). Dáme do mixéru a zalijeme horkým mlékem. Rozmixujeme. Vzniklou hmotu přelijeme…
Rýži nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby sahala 2 cm nad rýži. Přivedeme k varu a vaříme 8 minut bez poklice. Rýži scedíme a vrátíme do kastrolu, ale mimo…
1) Sůl si nasypeme do sklenice. Vanilkový lusk si rozpůlíme a vyškrábeme do soli a promícháme. Do sklenice vložíme i vyškrábaný lusk a sklenici zavřeme. 2) Necháme 3…
Vše kromě čokolády a kokosu na posypání rozmixujeme, až se nám vytvoří husté těsto. Tvoříme tyčinky. Vyrobíme čokoládu a tyčinky v ní namáčíme. Nakonec posypeme kokosem…
Korpus: Do bielkov dáme štipku soli, polovicu cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Orechy, čokoládu, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu a druhú polovicu práškového…
Cukr, vejce a rozehřáté máslo vyšlehám do světlejší pěny. Přidám mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vanilku a skořici. Nakonec vmíchám jogurt, těsto bude…
Jednou za čas je chuť na nějaký sladký oběd. Zvláště pak v létě a na začátku podzimu, kdy dozrává spousta druhů ovoce. Klasický nákyp je spojením výše zmíněného. V tomto…
Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému. Krém 1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky Krém 2: z mléka a…
Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem …
Vanilkový cukr je ve sladké kuchyni potřeba téměř pořád. Bez něj si úžasnou bábovku, řezy, koláče, natož nejoblíbenější zmrzlinu ani nedkážeme představit. Vyrobit si…
Máte rádi cukroví s lískovými oříšky? Vyzkoušejte sladké a křehké čtverečky s griliášovým krémem plným oříšků a vonícím po vanilce. Navodí tu správnou vánoční atmosféru,…
Máslo, cukr a žloutky vyšlehejte. Přidejte kůru, vanilku a postupně mouku. Zpracujte těsto a nechte alespoň 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici. Ideálně přes noc.Těsto…
Lahodný krém skrytý pod opálenou cukrovou krustou. To je tradiční francouzský dezert ze žloutků, smetany, vanilky a cukru. Díky receptu soutěžícího Tondy Víznera z…
Třešňová marmeláda s vanilkou je lahodný a aromatický pokrm, který přináší letní chuť třešní s jemným nádechem vanilky. Pomalým vařením třešní s cukrem a pravou vanilkou…