Polský vepřový guláš se sušenými houbami a hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenHouby namočíme do teplé vody. Nasekáme oloupanou cibuli. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme a lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby namočíme do teplé vody. Nasekáme oloupanou cibuli. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme a lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a …
Na dno PH dáme sádlo, zapneme na High a necháme ho rozpustit. Zatím nakrájíme na kostky maso, na drobno cibuli, oloupaný špekáček a houby. Na rozpuštěné sádlo dáme…
Maso nakrájíme na větší kostky, obalíme kořením s paprikou, pokapeme olejem, příp. rozpuštěným máslem. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Do…
Vepřovou pečeni rozkrojíme tak, aby vznikl plát, ten naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe šunkou a směsí petrželky, sýra feta a sušenými rajčaty. Pevně stočíme a…
Řízečky si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem, necháme odpočinout. Žloutky si našleháme, do pánve dáme olej a do růžova osmažíme nakrájenou cibuli na…
Maso pomeleme, 1 cibuli a kapii nakrájíme na kostečky, druhou na kolečka, česnek utřeme a sýr nastrouháme.Na oleji osmažíme cibuli, necháme vystydnout a zamícháme do…
Maso nakrájíme na 4 plátky, posolíme z obou stran, posypeme pepřem. Potřeme hořčicí z vnitřní strany. Na každý plátek dáme kousek klobásy, kousek nivy. Zabalíme a…
Maso nakrájíme na malé plátky a jemně rukou naklepeme. V misce smícháme bazalku, koření, mouku, mléko tak aby vzniklo husté těsto. Pečlivě v něm maso obalíme. Vkládáme…
Vepřové maso naklepu na tenké řízky, osolím a opepřím (kdo chce, může použít své oblíbené koření – na steaky a podobně) Následně si stejným způsobem připravím kuřecí…
Tagliatelle dáme vařit dle návodu. Na oleji osmažíme fazolky a dáme je stranou. Poté na oleji osmažíme cibulku, přidáme na kostičky nebo nudličky nakrájené maso, zázvor,…
Nejprve si smícháme hořčici s propasírovaným česnekem, přidáme plátek másla a nasekaný čerstvý rozmarýn. Pak si naklepeme řízky, vnitřek, kde budeme plnit potřeme…
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme, posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí. Množství houbové drti záleží na naší chuti a druhu…
Plát masa osolíme z obou stran, z vnitřní natřeme hořčicí, doprostředka položíme vyšší pláty sýra uříznuté z prostředka, dáme je za sebou, na sýr dáme stejným způsobem…
Veškeré ingredience na palačinkové těsto smícháme dohromady a osmahneme zlehka na pánvi.Náplň: vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostičky a dáme osmahnout na oleji. …
Maso si nakrajame na menšie kusky, posypeme solou, poprom mletym, vegetou, korenim na mlete maso, nakrajanym cesnakom, nakrajanym udenym, posypeme kukuričnymi lupienkami…
Maso pokrájíme na sousta, osolíme, opepříme a dáme smažit na rozpálenou pánev s troškou tuku. Když máme maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme ho a k masu do…
Mleté maso smícháme se solí a kořením, dobře promícháme a dáme uležet nejlépe do následujícího dne. Proležené maso druhý den pečlivě promícháme se všemi surovinami …
Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek nedokrojit až do…
Vepřové maso naklepeme na tenký plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Poklademe anglickou, doprostřed dáme z mletého masa směs (stejná směs jako na sekanou), na to…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky či kostky. Osolíme, opepříme.Na drobně…
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmahneme, až změkne. Podle potřeby trochu podlijeme vodou. Ve vyšší pánvičce, nebo hrnci na másle…
Omyté a osušené maso (může být i tučnější) nameleme do misky. Přidáme solamyl, koření a dle potřeby, sůl, koupené koření je už slané. Přilijeme mléko a ručním…
Kedlubnu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme a všechno dáme do pekáče.Přidáme na kostky nakrájené maso, uzené a klobásy. Osolíme, opepříme a okořeníme. Přidáme hořčici…
Maso dobře vymícháme se žloutkem. Přidáme ostatní přísady a necháme cca 30 minut v chladu odležet.Poté mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v oleji a…
Pudinková bublanina z jednoho vejce: Nadýchaný a vláčný moučník plný ovoce je snadný a vhodný i pro pekařské začátečníky
Špindlerovský guláš je jídlo pro fajnšmekry. Asi proto chutná i Zdeňku Pohlreichovi
Vepřové maso s přílohou v jednom pekáčku: Všechny chutě se dokonale propojí a nádech pikantnosti dodá špetka chilli