Rybí kousky v paprikové marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenRybí filet nakrájíme na kostky. Pokud máme podkovy z ryb, odtraníme páteř a žebra.Opět nakrájíme na kostky, můžeme maso proříznout co pár mm až ke kůži. Při pečení se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí filet nakrájíme na kostky. Pokud máme podkovy z ryb, odtraníme páteř a žebra.Opět nakrájíme na kostky, můžeme maso proříznout co pár mm až ke kůži. Při pečení se…
Do vyšších plátků masa (mohou být vepřové, kuřecí, krůtí) prořízneme nožem kapsu, do které vložíme plátek uzeného sýra a proužek hermelínu obalený v červené paprice…
Do pomalého hrnce vložíme na dno půlku zeleninové směsi, na ni hrudí a okořeníme. Zalijeme vodou (cca 2 litry) a pomalíme na I.stupni 6,30 hodiny. Poté maso vyndáme,…
Maso osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou a necháme odležet. Cibuli si nakrájíme na jemno, žampiony na plátky, mrkev na hranolky, celer na kostičky. Na hlubokou…
Maso zbavíme blan a nakrájíme na drobné kostičky, cibuli najemno.Spolu s ostatními surovinami promícháme a necháme minimálně do druhého dne uležet v lednici pod…
Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nakrájenou mrkev a papriku, chvíli restujeme, přidáme protlak, rajčata z…
Den před vařením: očistěte 500-600 g vepřové plece od tuku a od chrupek a nakrájejte na tenké nudličky. Klademe do misky a každou vrstvu posypeme přípravkem Křehké maso …
Drůbeží maso nakrájíme na malé kousky 1-1,5 cm a na tuku restujeme do měkka.Přidáme mraženou zeleninu a popoženeme plotýnku naplno do rozmrznutí. Potom restujeme spolu…
Hovězí maso vybere dle vlastní chuti a oblíbenosti. Vybereme vyšší kus, který na několika místech ostrým nožem, s dlouhou úzkou čepelí propíchneme a nožem uvnitř masa…
Všechna masa nameleme, smícháme v misce s kořením a vajíčkem, uválíme silnější válečky, které obalíme ve strouhance.Ve větší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran…
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky, potom přidáme rohlík ,…
Nejprve připravíme palačinky. Uvaříme maso spolu s kořen. zeleninou. Dále očístíme a nakrájíme špenát, žampiony. Vložíme do pánve s trochou oleje a dusíme. Po chvíli…
Uvařené oloupané brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.Z těsta…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…
V tlakovém hrnci na středním plameni rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a restujeme dosklovita, pak přidáme maso, česnek, chilli papričku a koření a restujeme…
Maso nakrájíme na kousky. Připravíme marinádu a vše společně smícháme, kromě kapie. Uložíme do lednice, pokud marinujeme přes noc. Na dvě hodiny nebo kratší dobu necháme…
Na křupavé hranolky a šťavnaté maso nemusíte nutně jen do restaurace. Přinášíme vám recept na domácí bramborové hranolky s naloženým kuřecím masem na nudličky. Se…
V hlubší misce smícháme obě omáčky a všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme.Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnekové…
Do tortill lze použít jakékoli vařené maso, hovězí, vepřové i drůbeží, natrhané na vlákna pomocí vidličky. V pánvi na lžíci olivového oleje zesklovatíme najemno…
Snadné a rychlé masové nudličky jsou skvělým obědem či večeří v uspěchaném dni. Tento recept přináší restované hovězí nudličky s dušenými houbami a kousky nakládaných…
Máte chuť zpestřit si jídelníček netradičním receptem? S touto pikantní směsí z kuřecího masa, zeleniny a omáček, typických pro asijskou kuchyni ucítíte vůni exotiky i…
K létu patří i grilovaní. Pokud vám po něm zbylo maso, můžete ho upotřebit ve smetanové omáčce provoněné koprem. Její příprava není nijak náročná a tak do půl hodiny…
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Buchty po ránu: Ovocné taštičky podle Josefa Maršálka jsou báječně křehké, krásně voní anýzem a úplně se rozplývají na jazyku
Pozor na salmonelu z melounu! Hrozí hlavně u těch nakrájených, ale i u melounů doma špatně skladovaných
Jak na lahodné kvašené houby krok za krokem: Delikatesa z lesa chutná skvěle a snadno se připravuje