Pšenično-žitný chléb s kaší
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu necháme proběhnout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu necháme proběhnout…
Jelikož jsem slabá na ruce, tak jsem opět na těsto použila věrnou přítelkyni pekárnu. Do nádoby nalijeme vodu a olej. Pokud je to potřeba, změníme pořadí tekutin a…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
Těsto jsem míchala v robotu – k vykynutému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce zakryjeme a necháme vykynout (2-3…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Základní. Před třetím kynutím můžeme vytáhnout háky a těsto ve formě urovnat.Upečený chleba vytáhneme z formy…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci…
Suroviny na rozkvas promícháme a zakryté necháme pracovat 12-14 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vše dobře promísíme. Meltu (nebo Žitovku) dáme všechnu…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Droždí a kvásek až nahhoru na mouku, odděleně od sebe.Zapneme program Celozrnný.
K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…
Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…
Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. K vykvašené směsi při 2…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto – před koncem mísení vsypeme i kousky oliv a rajčat, aby byly v těstě rovnoměrně rozloženy.Těsto…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto – před koncem mísení vsypeme i kousky oliv a rajčat, aby byly v těstě rovnoměrně rozloženy.Těsto…
Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Celozrnný (s delším kynutím).Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj…
Všetky ingrediencie vložíme do pekárničky. Pečieme na programe SPRINT ( ETA ).
Uděláme kvásek, vymícháme těsto a necháme vykynout. Pak vytvarujeme velké housky jako na hamburger a necháme 15 min kynout na plechu. Potřeme vajíčkem a dáme péct na…
• Suroviny dáme do DP a spustíme program „Těsto“. • Po ukončení cyklu z těsta na pomoučeném vále vytvarujeme bochník a vložíme do pomoučené ošatky („uzlíkem“ navrch –…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Nemáme-li pekárnu, zaděláme těsto, jak jsme zvyklí (kvásek, pak přidáme zbytek surovin a…
K rhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (kromě škvarků) a vymísíme volnější těsto. Před dokončením vsypneme i celé škvarky a vpracujeme je také do těsta, které pak…
Vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny promícháme a vypracujeme těsto (lze použít i pekárnu a program těsto, ruční práce je ale lepší). Z vykynutého těsta…
Suroviny na pivní kvásek dobře promícháme a necháme přes noc kvasit.Zvolíme program Klasik. Chleba upečeme v domácí pekárně nebo dáme jen na program těsto, přendáme do…