Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka chlebová pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Moravský kváskový chléb

Moravský kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…

woman

3600 min

Moravský kváskový chléb

Moravský kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…

woman

3600 min

Bělounké kaiserky

Bělounké kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z…

Placky se sýrem

Placky se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme olej, mouku se solí a vymísíme těsto. Hned, bez kynutí, těsto rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku.Po krátkém odpočinku …

Bagety s prefermentem a kváskem

Bagety s prefermentem a kváskem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Asi 12 hodin předem zaděláme na preferment: smícháme vodu s droždím a moukou a zakryté proti osýchání a prachu necháme kynout v teplé místnosti.Druhý den přidáme kvásek…

Olivový kváskový chléb

Olivový kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Konzervované olivy můžeme nakrájet, já je však nechávám celé, rozpadnou se při míchání. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a oliv) a potom sypké suroviny.…

Grahamový chléb

Grahamový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…

cathleen

180 min

Podzimní ořechový chléb

Podzimní ořechový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Podzim milujeme pro jeho barevnost a rozmanitou štědrost – proč něco z plodů zahrad nevyužít do připravovaného chleba? Mrkev mu dodá vláčnost i určitou barevnost, ořechy…

cathleen

200 min

Veky (večky) se sezamem

Veky (večky) se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a…

cathleen

50 min

Škvarkovník

Škvarkovník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…

cathleen

200 min

Bramborový bochníček

Bramborový bochníček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…

cathleen

85 min

Bramborový bochníček

Bramborový bochníček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…

cathleen

85 min

Grissini (preclíky)

Grissini (preclíky)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Ve vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a necháme cca 45 minut kynout.Hotové, vykynuté…

cathleen

125 min

Kváskové placky pana hajného

Kváskové placky pana hajného

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…

cathleen

80 min

Světlý kvasový chléb

Světlý kvasový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kvasový chléb s přehnutým "listem" je netradiční svým provedením. Vyzkoušejte tentokrát upéct bochník podle tohoto receptu, potřeba je jen silný a aktivní kvásek, trocha…

cathleen

65 min

Ciabatta (s prefermentem)

Ciabatta (s prefermentem)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

večer, den před pečením, umícháme preferment z 200 g vody 200 g manitoby asi 1 g droždí – vše vezmeme z odvážených, přichystaných surovin. Dobře promíchaný…

1 6 7 8 9 10 14