Kváskový chleba s dýňovým semínkem
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci…
Domácí pekárnu nastavíme na program příprava těsta a vložíme suroviny postupně, jak jsou popsány. Po vykynutí těsta tvoříme bagetky, nařízneme, mázneme rozšlehaným…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.Vykynuté pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.Vykynuté pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…
K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…
K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. (Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut.) Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké, na mouku na jednu stanu kvásek, na druhou droždí) a zapneme základní program.
Ke kvásku přidáme ostatní suroviny (bez oliv) a uhněteme pružné těsto. Tepve ke konci hnětení přidáme drobně pokrájené nebo posekané olivy a zapracujeme je do těsta.Po…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu (Dort, Koláč, Rychlý) asi 5-7 minut jen umíchat, pak program stopneme a omládek necháme v zavřené pekárně 45 minut…
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky a děláme buď pletýnky a nebo rohlíky. Necháme asi 20 min vykynout, potřeme…
Do nádoby pekárny dáme suroviny, nejprve tekté a sůl, pak sypké - nahoru na mouku dáme do jednoho rohu droždí, na protější stranu žitný kvásek. Zapneme program Základní…
Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout. Vykynuté…
Z nachystaných surovin odebereme 150 g vody, 150 g hladké mouky a droždí, umícháme a zakryté necháme 10-12 h pracovat.Vykvašený preferment dáme do pekárny, přidáme…
V míse smícháme 3/4 množství polohrubé a ostatní dva druhy mouky, sůl, sušené droždí a vodu a vařečkou vypracujeme těsto. Přikryté utěrkou necháme asi dvě hodiny kynout,…
K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…
(potřebných 200 g kvásku získáme smícháním 20 g kvásku, 90 g vody a 90 g žitné chlebové mouky, které necháme asi 12 hodin vykvasit – záleží na teplotě okolí) …
Těsta je málo, nedávala jsem do pekárny, ale umíchal mi robot....ve vodě s trošínkou cukru necháme aktivovat (zmladit) droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme měkké…