Tříbarevný kokosový řez
Recept ještě nebyl hodnocenOddělíme bílky a vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oddělíme bílky a vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na…
Těstovinové "halušky" nejsou sice tím pravým, ze Slovenska pocházejícím jídlem, ale nočky pod tímto názvem jsou častou a oblíbenou přílohou. Mohou ale být i…
Oddělíme bílky a vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na…
Všetky suroviny dáme do DP alebo vymiesime ručne a necháme vykysnúť. Medzitým vymiešame plnku : šunku nakrájame na malé kocky, pridáme kyslú smotanu a nastúhaný syr a…
Ze surovin na palačinky umícháme těstíčko a necháme ho alespoň 15 minut odpočinout (pokud je moc husté přidáme mléko). Palačinky smažíme na rozpáleném oleji . …
Všechny suroviny na těsto zamícháme, dáme péci na plech s pečícím paírem do vyhřáté trouby na cca 30 minut. Mezitím si smícháme tvarohy + lučinu a vanilkové cukry. Na…
Letní koláč s drobenkou a sezónními dary ze zahrádky. Tentokrát to je angrešt, ale může to být jakékoliv dostupné dozrávající letní ovoce. Moučník je velmi jednoduchý na…
Múku dáme do misy, urobíme jamku, do nej nalejeme časť mlieka, dáme cukor a rozdrobíme droždie. Premiešame ( len v mlieku ) a necháme kvások vzísť. Potom pridáme…
Receptů na kefírové moučníky jsou desítky, jedno je ale všechny spojuje - díky kefíru jsou příjemně vláčné a nedrobí se. Doplnit je můžeme ovocem podle vlastní chuti a…
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme nakrájené maso, sůl, pepř, kmín. Za stálého míchání maso opékáme, pak posypeme paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo…
V sezoně cuket přemýšlíme, jak co nejlépe zužitkovat. Z cukety můžete připravit krásně vláčnou bábovku s rozinkami, vonící po skořici. Jako moučník pro nedělní návštěvu…
S létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket, ze kterých se dá připravit například slaná buchta se sýrem a salámem, provoněná česnekem. Buchta chutná skvěle teplá i…
Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Vyšleháme žloutky s cukrem do husté bílé pěny a za stálého šlehání přidáváme po lžících horkou…
Koláče jsou skvělým a rychlým způsobem, jak využít sezónní ovoce. Koláč podle tohoto receptu je díky jogurtu v těstě příjemně vláčný. Na těsto stačí poklást oblíbené…
Nástup podzimu hlásí také dozrání posledních zbytků z úrody v zahradě. Na koláč z tohoto receptu tak můžete použít třeba švestky. Klasické těsto s vanilkovým pudinkem…
Nástup podzimu hlásí také dozrání posledních zbytků z úrody v zahradě. Na koláč z tohoto receptu tak můžete použít třeba švestky. Klasické těsto s vanilkovým pudinkem…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, posypeme moukou a solí. Přidáme vlažné mléko, žloutky a bílky vyšlehané do pevného sněhu. Dobře, ale opatrně promícháme.Na podložku…
Tento výborný krém připravíte ze směsi mouky, mléka, cukru a žloutků. Po zchladnutí do krému zašleháte máslo, případně i skořici pro dochucení. Tento jemný krém dodá…
Drobné ořechové pečivo má tu výhodu, že ho můžeme upéct dopředu a mít ho schované pro nečekanou návštěvu, nebo jen pro případ, že nás bude honit mlsná. Toto pečivo je…
Přebytek bílků můžeme zužitkovat při pečení tohoto výtečného chlebíčku. Bílkový sníh smícháme s moukou a máslem a přidáme bohatou porci ořechů, kandovaného ovoce a…
Příprava skvělých lívanců, které krásně voní po banánů není nijak složitá. Výbornou sladkou snídani budete mít hotovou do půlhodiny. Je jen na vás, jak lívance budete…
Kdo miluje kakaové a čokoládové moučníky, přijde si na své. Kombinace kakaového těsta a ovoce je nezvyklá, nicméně třeba s jahodami velice dobrá. Navíc případným…
Vychutnejte si ten nejlepší mix křupavé vnější vrstvy a lahodně měkkého těsta uvnitř. Použitím naběračky si zjednodušíte manipulaci s těstem. Pokud budete donuty dále…
Kynuté koláče s ovocem jsou hitem každého léta. Tento koláč je bohatě ozdobený borůvkami, proslazenými medem a zasypanými máslovou drobenkou. Pro lepší chuť po upečení…
Nejlepší likér vánočních svátků. Vaječný koňak se zrodil ve středověku a dřív léčil nachlazení
Delikatesa mezi chleby: Borodinský chléb z žitné mouky voní po koriandru, má lehce karamelovou chuť a křupavou kůrku
MasterChef Česko 2022: Úžasné éclairky jsou jako malá umělecká díla. Jak je udělat, aby byla jedna jako druhá