Maková bábovka s hruškami a sušenými brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchou s práškem do pečiva a mákem, mléko, olej, brusinky a na kostičky nakrájené hrušky.Formu vymažeme sádlem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchou s práškem do pečiva a mákem, mléko, olej, brusinky a na kostičky nakrájené hrušky.Formu vymažeme sádlem a…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchou s práškem do pečiva a mákem, mléko, olej, brusinky a na kostičky nakrájené hrušky.Formu vymažeme sádlem a…
Pokud máte rádi velmi sladké moučníky, tuto buchtu si jistě oblíbíte. Kakaové těsto s kefírem je velmi snadné na přípravu. Po upečení ho potřeme krémem ze…
Bábovkovou a nebo dortovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Celá vejce vyšleháme s cukrem…
Malé šátečky plněné skvělou jablečnou náplní ochucenou skořicí si určitě zamilujete. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a díky tomu budou krásně…
Tento jednoduchý a osvěžující dort připravíme z nadýchaného piškotového korpusu, který potřeme lehkým krémem ze šlehačky a zakysané smetany a poklademe jahodami. Místo…
Moučník plný máku uspokojí chutě všech, kdo mají tento lahodný a zdravý modrý poklad rádi. Potřebné suroviny má každý z nás většinou doma běžně, a tak si makovec můžeme…
Snadné, rychlé a dobré muffiny můžeme připravit na snídani nebo svačinu. Udělají radost na oslavách, ty dětské můžeme nazdobit krémem, ovocem, nebo libovolně zdobit…
Vyzkoušejte tradiční kynutý koláč s rybízem, který přináší dokonalé spojení sladkého těsta a lehce kyselého rybízu. Tento nadýchaný koláč je ideální volbou pro rodinné…
Piškotový řez je lahodný dezert, který se skládá z lehkého piškotového těsta, vrstvy smetanového krému a ovoce. Tento tradiční český zákusek je snadný na přípravu,…
Kuřecí vývar s mrkvovými nočky je sytá a hřejivá polévka, která spojuje tradiční chuť domácího kuřecího vývaru s jemnými a chutnými nočky z mrkve. Kombinace silného…
Mazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec z tohoto receptu je spleten ze tří copů, voní po másle,…
Minimálně hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvoříme z uvedených surovin tvarohovo - kokosové kuličky. Hmotu dobře propracujeme, necháme půl hodiny v lednici a…
Minimálně hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvoříme z uvedených surovin tvarohovo - kokosové kuličky. Hmotu dobře propracujeme, necháme půl hodiny v lednici a…
Moučníky v podobě jablečných řezů nás doprovází prakticky celým zimním obdobím. Tuto snadnou buchtu z nastrouhaných jablíček doplníme čokoládovou polevou z oblíbených…
Veganská varianta oblíbených kynutých koláčků s originální tvarohovou náplní, ale bez použití mléčných výrobků. Tvarohovou náplň zde nahrazují rozmixované kešu ořechy s…
Veganská varianta oblíbených kynutých koláčků s originální tvarohovou náplní, ale bez použití mléčných výrobků. Tvarohovou náplň zde nahrazují rozmixované kešu ořechy s…
Hraběnčiny řezy patří mezi vůbec nejoblíbenější moučníky a je vhodný i pro slavnostní příležitosti. Recept je malinko náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde…
Do mísy dám mouku, na jednu stranu dám žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu mléka a udělám kvásek. Když kvásek nakyne, začnu michat a přileji mléko a…
Vše, kromě mléka a borůvek, rukama smícháme v drobivou směs.3/4 směsi dáme do vymazané dortové formy, rukou uhněteme, poklademe scezenými a okapanými borůvkami, posypeme…
Sýr promícháme s vodou, vlijeme do pekárny, přidáme olej, sůl, kmín, zasypeme moukou, nahoru lžičku cukru a droždí. Zapneme na program TĚSTO a necháme vypracovat a…
Nakrájíme špek na úzké špalíčky, trošku seřízneme – dáme do mrazáku, aby šel pak zapíchnout. Maso řádně odblaníme. · Prošpikujeme - dlouhým úzkým nožem propíchneme maso…
Pečeme s Ivou: Křupavé kořenové bagety jsou upečené jen z několika surovin. Delším kynutím však získají úžasnou chuť
Ledové pochoutky: V čem se od sebe odlišují zmrzlina, gelato, sorbet, šerbet a granita?
Nečekané překvapení: Kristína Nemčková končí v nejlepší restauraci světa, vítězka MasterChefa hledá nové výzvy